ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ…

Αναζητώντας την αρχή του νήματος στην καθιέρωση τροφών ως αφροδισιακών φτάνουμε στο ξεκίνημα της ιστορίας του ανθρωπίνου είδους ή τουλάχιστον από τότε που οργανώθηκε σε κοινωνικές ομάδες.

Κύριο ζητούμενο τότε μπορεί να μην ήταν η σεξουαλική διέγερση χάριν ηδονής αλλά χάριν αναπαραγωγής, όμως ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει. Από φτερά χρυσόμυγας, νύχια κόκορα και κέρατο ρινόκερου κονιορτοποιημένο μέχρι στρείδια, μύδια, σοκολάτα, ξηροί καρποί, αλλά και χαβιάρια, ποτά και αφεψήματα έχουν παρελάσει και παραμένουν ακλόνητα στο πάνθεον των αφροδισιακών τροφών. 

Δεν θα έπρεπε να το βρίσκουμε περίεργο, είναι στη φύση του ανθρώπου να πιστεύει ότι η δύναμη βρίσκεται κάπου έξω από αυτόν, ότι χρειάζεται ένας από μηχανής θεός για να ερωτευθεί, για να κάνει σεξ, να νικήσει στον πόλεμο, να κερδίσει στον αγώνα, να πετύχει στη ζωή του. Κι ας έχει αποδειχθεί ιστορικά και επιστημονικά ότι κανένας θεός δεν βάζει το χέρι σε τέτοια θέματα, πολλώ δε μάλλον στην αφύπνιση της σεξουαλικής μας διάθεσης. 

Γιατί όμως αυτά και όχι άλλα;

Αν αναρωτιέστε γιατί έχουν επιλεγεί κάποιες συγκεκριμένες τροφές, οι απαντήσεις είναι συχνά πιο απλές απ’ όσο φαντάζεστε. 

• Τρόφιμα που η μορφή, η υφή και το σχήμα τους προκαλούν συνειρμούς σχετικούς με τη γυναικεία σεξουαλικότητα, όπως το μύδι, το στρείδι, τα οστρακοειδή, τα πυρηνόκαρπα φρούτα όπως τα ροδάκινα, ήταν από τα πρώτα που πήραν θέση στον κατάλογο.

• Ρίζες όπως το τζίντζερ και ο μανδραγόρας, που πολλές φορές έχουν -περίπου- τη μορφή ενός άνδρα θεωρούνται ιδανικές για την ανδρική λίμπιντο.

• Πιπέρια και καυτερά μπαχαρικά, χάρη στην υπεραιμία και την εφίδρωση που προκαλούν, κρίνονται ως ερεθιστικά.

• Αφρώδη ποτά και ειδικά η σαμπάνια έχει υμνηθεί για τις χάρες της και τις ιδιότητες της, γιατί «γαργαλάει» τους γευστικούς κάλυκες.

Κάπως έτσι μπορώ να συνεχίσω με ένα ατέλειωτο κατάλογο, που τελικά θα βρεθεί να συμπεριλαμβάνει τροφές από όλες τις κατηγορίες. Κι αυτό γιατί; Γιατί όλες έχουν χρήσιμα στον οργανισμό συστατικά, μόνο που οι συγκεντρώσεις τους ανά μονάδα είναι τόσο χαμηλές που δεν υπάρχει δυνατότητα να προκαλέσουν οποιοδήποτε θαύμα. 

Έλα μου όμως που το φαγητό είναι όντως αφροδισιακό, και μάλιστα ισχυρό! 

Όχι βέβαια εξαιτίας μαγικών ιδιοτήτων ή, μάλλον, εξαιτίας αυτών ακριβώς. Μόνο που αλλού τις ψάχνουμε και αλλού τις βρίσκουμε. Αν τις αναλύσουμε, στον κοινό παρονομαστή όλων των προτάσεων για αφροδισιακά γεύματα ή δείπνα, θα βρούμε τρία βασικά και απαραίτητα στοιχεία: χρόνο, χαλαρότητα, καλή διάθεση. Όλα όσα δηλαδή εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνον από εμάς τους ίδιους. 

Σκεφθείτε το λίγο. Όταν ετοιμαζόμαστε να μπούμε σε mood εορταστικό, αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας, μας χαϊδεύουμε και μας φροντίζουμε λίγο παραπάνω, επιλέγουμε ατμόσφαιρα χαλαρωτική ή διεγερτική, αφήνουμε στην άκρη τη διάθεση για καβγάδες και ανταγωνισμούς και ξεκινάμε με την πρόθεση να περάσουμε καλά.

Αυτά από μόνα τους, εάν δεν είμαστε αυτοκαταστροφικοί ώστε να μπούμε στη διαδικασία να στήσουμε μια γιορτή για να απολαύσουμε την από εμάς τους ίδιους εξόντωσή της, δημιουργούν ερωτική διάθεση. Πρώτα απέναντι στον εαυτό μας, έπειτα και ως συνεπαγωγή απέναντι στον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει, ακόμη και αν είναι η/ο σύντροφος των τριάντα χρόνων κοινής ζωής. 

Και εδώ κάνει πανηγυρικά την είσοδο του το ερεθιστικό, αφροδισιακό φαγητό. 

Οποιοδήποτε πιάτο, οποιαδήποτε υλικά, η όποια μαγειρική που αρέσουν και στους δυο μας θα λειτουργήσουν διεγερτικά. Μπορεί να είναι ακόμη και σουβλάκια ή πίτσες, με μπίρες ή με κρασί, σούσι ή μεξικάνικο, ελληνικό ή γαλλικό, ιταλικό ή περουβιάνικο, μικρή διαφορά κάνει, όταν είναι νόστιμο και όμορφα παρουσιασμένο. Ακούγοντας μουσική ή σε σιωπή, σε χώρο ντελούξ ή καθημερινό, το ζητούμενο είναι να μείνουμε οι δυο μας, σε μια ατμόσφαιρα με μια μικρή δόση πολυτέλειας. 

Για να λειτουργήσει και να διατηρηθεί η έλξη, να ξυπνήσει η σεξουαλικότηα και να ενεργοποιηθεί η λίμπιντο, χρειάζονται όλα και μόνον αυτά που δεν μας προσφέρουμε σε καθημερινή βάση. 

Αποχή από κινητά και κοινωνικά δίκτυα, αφοσίωση στην/στον άλλην/άλλον, ανοιχτά αυτιά, φροντίδα, χρόνο και θετική διάθεση. 

Τότε, το φαγητό γίνεται το όχημα για να μας φέρει πιο κοντά, η σωματική απόσταση μέχρι το τέλος τους γεύματος λειτουργεί διεγερτικά όπως και το κρασί στο κολονάτο ποτήρι μας, οι παύσεις (ακόμη και για να μασήσουμε) δημιουργούν μυστήριο και το μυστήριο αισθησιασμό. Αν πρέπει μια συμβουλή να ακολουθήσουμε, αυτή είναι να μην υπερβάλουμε σε ποσότητες για να μπούμε με αντοχές στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά επειδή όλοι οι κανόνες γράφονται για να σπάνε, οπότε κάντε ό,τι νομίζετε πως θα σας φέρει πιο κοντά, ακόμη κι αν πρόκειται για να κοιμηθείτε. Στο τέλος τέλος ποιος ξέρει καλύτερα από εσάς τι σας ξεσηκώνει. 

Όταν μιλάει η επιστήμη 

Τέλος, για να είμαστε συνεπείς στους αναγνώστες μας, έχουμε και την άλλη προσέγγιση. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία όλων, άρα και των αναπαραγωγικών οργάνων. Οπότε με αυτή τη λογική μπορεί να αυξήσει και τα επίπεδα της σεξουαλικής διάθεσης. 

Γιατί; Επειδή η ερωτική διάθεση και η σεξουαλική διέγερση οφείλονται κυρίως στα μηνύματα που στέλνονται από τον εγκέφαλο και στην ικανότητα θετικής αντίδρασης των οργάνων.

Όσο για τη μεταφορά των σεξουαλικών ερεθισμάτων, υπεύθυνες είναι οι χημικές ουσίες που μεταφέρουν τα μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο, οι νευροδιαβιβαστές. Οι κυριότεροι για τη σεξουαλική δραστηριότητα είναι η ακετυλοχολίνη που βοηθά στον έλεγχο της ροής του αίματος στα γεννητικά όργανα, η νορεπινεφρίνη για τη σεξουαλική ορμή και η ντοπαμίνη που ενεργοποιεί τη σεξουαλική διέγερση και επιθυμία. Οι νευροδιαβιβαστές, που αποτελούνται κυρίως από αμινοξέα, έχουν ανάγκη τις πρωτεϊνούχες τροφές, αφού οι πρωτεΐνες αποτελούνται από αμινοξέα.

Ωστόσο, όπως είναι λογικό, οι ειδικοί ούτε υπόσχονται θαύματα ούτε προτείνουν μια συγκεκριμένη διατροφή για μία και μόνο ημέρα του χρόνου. Αν αυτό ήταν δυνατόν θα είχαν εξαφανιστεί όλες οι ασθένειες από προσώπου γης, οπότε πιστεύω ότι τώρα πια έχουμε συνεννοηθεί. Έτσι δεν είναι;

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: olivemagazine.gr

 


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas