Ακαταστασία; Οργανώστε το χώρο σας με απλές ιδέες που δεν είχατε φανταστεί

Αφού ξεφορτωθείτε την ακαταστασία, οι μικρές επιλογές που θα κάνετε καθημερινά για να παραμείνετε έτσι απλώς θα γίνουν μέρος της ζωής σας

Θέλετε λοιπόν ένα σπίτι χωρίς ακαταστασία; Τα καλά νέα είναι ότι με σχέδιο και αποφασιστικότητα (καθώς και ανθρώπους για να δωρίσετε πράγματα που δεν χρειάζεστε), μπορείτε εύκολα να οργανώσετε το χώρο σας.

 

Δείτε απλές ιδέες για να οργανώσετε το χώρο σας και να διατηρήσετε το σπίτι σας οργανωμένο, μακροπρόθεσμα:

Μην αφήνετε την ακαταστασία να μπει

Μόλις μπει η ακαταστασία στη ζωή σας είναι πολύ πιο δύσκολο να τη βγάλετε από αυτήν. Πείτε λοιπόν όχι σε παρορμητικές αγορές, δωρεάν δώρα, καλές προσφορές σε προϊόντα που δεν θα αγοράζατε διαφορετικά, έπιπλα που έχουν διασωθεί από το πεζοδρόμιο και οτιδήποτε δεν χρειάζεστε ή δεν αγαπάτε. Υπάρχουν πολλοί τύποι ακαταστασίας, οπότε προσέχετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν την εισάγετε εσείς οι ίδιοι στο σπίτι σας.

 

Κρατείστε μόνο την πρόσφατη αλληλογραφίας

Μπορείτε να λάβετε μέτρα για να μειώσετε την ακαταστασία του χαρτιού, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να την εξαλείψετε εντελώς. Για να αποφύγετε τη συσσώρευση χαρτιών, αντιμετωπίστε τα όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να δημιουργήσετε ένα σύστημα που λειτουργεί για εσάς και σας δίνει τον έλεγχο της ατελείωτης ροής του χαρτιού και όχι το αντίστροφο.

 

Κάντε την δωρεά τρόπο ζωής

Οι περισσότεροι άνθρωποι μαζεύουν ένα σωρό παλιά ρούχα ή αχρησιμοποίητα αντικείμενα για να τα δωρίσουν τελικά όταν μετακομίζουν ή όταν μια συγκεκριμένη φιλανθρωπική οργάνωση ζητά βοήθεια. Για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι μπορείτε να χαρίζετε ακόμα κι όταν δεν υπάρχει ειδική περίσταση, να έχετε πάντα μια τσάντα για ψώνια στην ντουλάπα σας και όποτε εντοπίσετε κάτι που δεν χρησιμοποιείτε ή φοράτε, τοποθετήστε το σε αυτήν. Εάν είστε αναποφάσιστοι, περιμένετε τρεις ή τέσσερις μήνες πριν παραδώσετε την τσάντα στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής σας.

 

Επιμείνετε στην πολιτική «One In, One Out»

Αυτή η ιδέα δεν αφορά στην κατοχή ενός συγκεκριμένου αριθμού περιουσιακών στοιχείων, αλλά στη διατήρηση αυτού του αριθμού περίπου σταθερού με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε αντικείμενα που πραγματικά χρειάζεστε ​αλλά μην αγοράζετε κάτι που δεν σας είναι απαραίτητο, εκτός και αν το αγαπάτε αρκετά για να δωρίσετε κάτι που ήδη κατέχετε για να αφήσετε χώρο για αυτό.

 

Επιτρέψτε μερικές «ζώνες ακαταστασίας»

Δεν χρειάζεται να απαλλάσσεστε μεμιάς από κάθε όχι και τόσο χρήσιμο αντικείμενο, από το σπίτι σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε περιορίσει αυτά τα αντικείμενα σε ένα οργανωμένο συρτάρι ή σε κάτι παρόμοιο, όπως ένα μπαούλο. Όταν έχετε περισσότερη ακαταστασία από ό,τι χωράει στο συρτάρι ή στο μπαούλο, τότε είναι η σωστή στιγμή για να κάνετε ξεδιάλεγμα και να αρχίσετε να πετάτε και να δωρίζετε.

 

Αποθηκεύστε τα όμοια με τα όμοια

Μερικές φορές αυτό που μοιάζει με ακαταστασία είναι απλώς η θέα των απαραίτητων αντικειμένων, διάσπαρτων σε ένα δωμάτιο. Για να διατηρήσετε έναν χώρο τακτοποιημένο, κρατήστε όλα τα παπούτσια, τα βιβλία, τα πιάτα κ.ο.κ. σε ένα ή δύο συγκεκριμένα μέρη και να βάζετέ τα πάντα εκεί αν καταλήξουν αλλού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μικρότερα αντικείμενα που τείνουν να δημιουργούν ακαταστασία, όπως τηλεχειριστήρια, μακιγιάζ, προϊόντα περιποίησης, μπαταρίες, στυλό και μολύβια. Τοποθετήστε τα σε δοχεία ώστε να φυλάσσονται πάντα στο ίδιο σημείο.

 

Καθορίστε το στυλ σας

Το να γνωρίζετε τι σας αρέσει είναι πολύ σημαντικό για να περιορίσετε τον αριθμό των πραγμάτων που φέρνετε στο σπίτι. Μερικές φορές, η διαφορά μεταξύ ενός μινιμαλιστή και ενός συσσωρευτή ακαταστασίας είναι απλώς η ικανότητα να πεις: «Μου αρέσει αυτό, αλλά δεν είμαι πραγματικά «εγώ», οπότε θα το αφήσω εδώ».

 

Μην απορρίπτετε ασυνείδητα

Μερικές φορές η οργάνωση είναι απλώς χάσιμο χρόνου. Γιατί; Κυρίως επειδή το κάνετε λάθος. Είτε απλώς μετακινείτε πράγματα αντί να ασχολείστε με αυτά, είτε ξεφορτώνεστε χωρίς σχέδιο. Decluttering σημαίνει λήψη απόφασης για ένα πράγμα ή ένα αντικείμενο. Μπορείτε είτε να το φυλάξετε και να το αποθηκεύσετε στη σωστή του θέση είτε να απαλλαγείτε από αυτό δωρίζοντάς το, ανακυκλώνοντάς ή επιστρέφοντάς το. Μετακινώντας κάτι που σας είναι άχρηστο από το ένα μέρος στο άλλο, όταν δεν είστε διατεθειμένοι να το πετάξετε, κάνετε «μια τρύπα στο νερό». Επομένως, μην χάνετε άδικα το χρόνο σας. Ίσως αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνετε είναι να οργανώσετε το σπίτι σας.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή:vita.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas