Cheesecake με πουρέ κάστανο στο φούρνο και σιρόπι σοκολάτας

 

Το επιδόρπιο στα γιορτινά γεύματα αξίζει να είναι κάτι ξεχωριστό. Ο Ηλίας Μαμαλάκης ετοιμάζει ένα υπέροχο cheesecake με κρέμα κάστανο και σιρόπι σοκολάτας. Απολαυστικό!

Μερίδες:8-10Χρόνος προετοιμασίας:30'Χρόνος μαγειρέματος:30'Έτοιμο σε:60'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:

Ηλίας Μαμαλάκης



Υλικά

1 πακέτο μπισκότα digestive

60 γρ. βούτυρο φρέσκο

500 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα καλά

1 σφηνάκι μπράντι

1 φλιτζανάκι καφέ κρέμα γάλακτος

500 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ.γιαούρτι

2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

3 αβγά καλά χτυπημένα

Για το σιρόπι σοκολάτας]

1 φλιτζάνι γάλα

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

 

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε τη βάση του γλυκού: Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα με πάτο, την αλείφουμε με βουτυράκι και βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το φρέσκοβούτυρο, το ανακατεύουμε με τα σπασμένα μπισκότα και τα βάζουμε στη φόρμα πιέζοντας καλά για να φτιάξουμε τον πάτο του γλυκού.

 

Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί. Ρίχνουμε μέσα τα καθαρισμένα κάστανα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Προσθέτουμε το μπράντι και χτυπάτε για 2 λεπτά ακόμα.

 

Απλώνουμε το μείγμα του κάστανου πάνω στον μπισκοτένιο πάτο που δημιουργήσαμε. Χτυπάμε στο μίξερ με τον αβγοδάρτη το τυρί κρέμα με το σουρωτό γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα, προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και πάνω από την κρέμα του κάστανου.

 

Ισιώνουμε με ένα μαχαιράκι και ψήνουμε το cheesecake στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα περίπου. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι σοκολάτας: Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Την αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά ανακατεύοντας πού και πού αφού βγάλουμε το γάλα από τη φωτιά. Προσθέτούμε τη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το γλυκό και την τελευταία στιγμή το περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος, Food styling: Tina Webb

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.
 Πηγή:olivemagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas