Ενας αδέσποτος σκύλος η νέα «μασκότ» της Κωνσταντινούπολης. Κινείται μόνο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!



Ο Μπότζι είναι ένας αδέσποτος σκύλος που διανύει μέχρι και 30 χιλιόμετρα με το μετρό της Κωνσταντινούπολης - Πήρε το όνομά του από τα μεσαία βαγόνια του συρμού που αποκαλούνται και «boji» - Τι λένε οι υπέυθυνοι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Τουρκία για τον αξιαγάπητο σκύλο;

Ο αξιαγάπητος σκύλος ταξιδεύει σε μεγάλες διαδρομές με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, έως και 30 χιλιόμετρα. Οι υπάλληλοι του δήμου της Κωνσταντινούπολης που καταγράφουν τα ταξίδια του σκύλου με ένα μικροτσίπ, λένε ότι περνάει από τουλάχιστον 29 σταθμούς του μετρό την ημέρα και τον εντόπισαν ακόμη και στη θάλασσα, στα Πριγκηπονήσια, στα ανοικτά των ακτών της πόλης, όπως αναφέρει το Reuters. Ο Boji έχει χρυσοκάστανο τρίχωμα, σκούρα μάτια και πεταχτά αυτιά και άρχισε να τραβάει την προσοχή του κόσμου πριν από δύο μήνες.

«Παρατηρήσαμε ένα σκυλί που χρησιμοποιεί το μετρό και τα τρένα μας και ξέρει πού να πάει. Ξέρει πού να βγει κάθε φορά”, δήλωσε η Αϊλίν Ερόλ, από το Μετρό της Κωνσταντινούπολης. «Είναι σαν να έχει κάποιο σκοπό». Η Ερόλ λέει ότι ο Μπότζι φέρνει χρώμα στη ζωή 1,3 εκατομμυρίων καθημερινά μετακινούμενων επιβατών της τουρκικής μητρόπολης. Οι Κωνσταντινουπολίτες δημοσιεύουν φωτογραφίες του στα κοινωνικά μέσα και οι λογαριασμοί του έχουν περισσότερους από 50.000 ακόλουθους! Του αρέσει να ταξιδεύει με τα μεσαία βαγόνια του μετρό, που αποκαλούνται και “boji” στα τουρκικά – εξ ου και το όνομα που του έδωσαν οι υπάλληλοι.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas