Όλο το παρασκήνιο της μη αποδοχής Αποστολάκη . – «Δεν αποδέχομαι την πρόταση Μητσοτάκη»



 Ούτε δύο ώρες δεν πέρασαν από την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης που περιελάμβανε την έκπληξη του Βαγγέλη Αποστολάκη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και η πρώτη βόμβα έσκασε.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις οξύτατες αντιδράσεις που προέκυψαν από την Κουμουνδούρου με αφορμή την υπουργοποίησή του, ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται τη θέση.

Με δήλωσή του στο ieidiseis και τον Βασίλη Σκουρή, ο κ. Αποστολάκης τονίζει: «Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

apostolakis ypourgos amynas

Φαίνεται ότι η πολύ σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που τον χαρακτήριζε «αποστάτη» λειτούργησε πολύ συναισθηματικά στον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ ο οποίος επέλεξε να μη δεχθεί την υπουργοποίησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και του είχε πει ότι ο κ. Νικηφοράκης – ανήκει στο στενό περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη του είχε προτείνει να γίνει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αποστολάκης φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει υπό αυτούς τους όρους υπουργός της Δεξιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποστασία καθώς η πρόταση του για εθνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβάλλοντος δεν είχε να κάνει με πρόσωπα αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο.

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

apostolakis

Ποιος είναι ο Αποστολάκης

Ο Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης και υπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στην θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι εν αποστρατεία ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας στη δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.[2]

Στις 7 Μαρτίου 2013 ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Έθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο[3], παραδίδοντας τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον μέχρι τώρα υπαρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο.[4] Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Ιανουαρίου[5] και παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά. Ένα εξ αυτών είναι ο τηλεοπτικός σεφ και διαγωνιζόμενος στο Master Chef, Γιάννης Αποστολάκης

Όλο το παρασκήνιο υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη  και η παραίτησή του

Η υπουργοποίηση και εν τέλει μη αποδοχή του Ευάγγελου Αποστολάκη είναι μια πρωτόγνωρη εξέλιξη στο πολιτικό σκηνικό. Κυρίως για τον ίδιο τον ναύαρχο ο οποίος έγραψε ιστορία στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και στις ένοπλες δυνάμεις γενικότερα.

Ο πρώτος λόγος είναι προφανής. Δεν μπορεί να αποδέχεσαι την πρόταση ενός ανθρώπου ο οποίος σε ταύτιζε με έναν καταδικασμένο για εσχάτη προδοσία στρατιωτικό. Διότι αυτό ακριβώς έπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019 στην ολομέλεια της Βουλής. Ταύτισε τον τότε υπουργό εθνικής άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, με τον καταδικασμένο για εσχάτη προδοσία στρατηγό Γρηγόρη Σπαντιδάκη!

Είτε επρόκειτο για γλωσσικό ολίσθημα του Μητσοτάκη είτε όχι και μόνο να υπάρχει συσχετισμός κάποιου πολιτικού με τη Χούντα… αρκεί.

Η δεύτερη διάσταση όμως είναι χειρότερη. Διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ευάγγελος Αποστολάκης πριν αποδεχτεί την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, – την οποία γνώριζε εδώ και ημέρες – είχε συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΣυΡιζΑ Αλέξη Τσίπρα δύο φορές.

Ο λόγος της συνομιλίας τους ήταν για να αποσπάσει την συναίνεση του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η τελευταία συνομιλία σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες , έγινε εχθές το βράδυ. Ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει καμιά συναίνεση σε μία τέτοια επιλογή, ούτε καν να την ανεχτεί.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης τότε, διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ανακοίνωσε κανονικά!

Αυτό το θλιβερό παρασκήνιο είναι και ο λόγος της οργισμένης ανακοίνωσης του ΣυΡιζΑ που κάνει λόγο για «αποστασία και εξαγορά στελεχών».

πηγή


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas