«Βόμβα» στο «ήρεμο καλοκαίρι»! Ο Ακάρ επαναφέρει τα περί «αποστρατικοποιημένων νησιών»

 



Η Αθήνα θέλει να τηρήσει το μορατόριουμ μέσα στο καλοκαίρι με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες να περιορίζονται πλέον στις απολύτως αναγκαίες και τις ασκήσεις να έχουν ολοκληρωθεί ο Τούρκος υπουργός άμυνας επαναφέρει το ζήτημα.

Όσο πλησιάζει η ώρα που η Ελλάδα και η Πολεμική Αεροπορία θα παραλάβουν επίσημα το πρώτο Rafale βαμμένο στα χρώματα της HAF και ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες για την απόκτηση καινούργιων φρεγατών από τον Στόλο, η Άγκυρα δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό της. Το νέο εμπρηστικό ρεσιτάλ του Τούρκου υπουργού άμυνας Χουλουσί Ακάρ καταδεικνύει το άγχος των γειτόνων καθώς βλέπουν ότι η κατάσταση για αυτούς πάνω από το Αιγαίο τα επόμενα χρόνια θα γίνει ασφυκτική ενώ και στη θάλασσα έρχεται κατακόρυφη ενίσχυση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

 

Με περίσσιο θράσος και ενώ τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έχει επιδοθεί σε μια πρωτόγνωρη εξοπλιστική ‘’κούρσα’’ με την αμυντική της βιομηχανία να λειτουργεί στα ‘’κόκκινα’’ ο Τούρκος υπουργός άμυνας κάνει λόγο για ‘’πάθος της Ελλάδας με τους εξοπλισμούς’’. Και για μία ακόμη φορά εμφανίζεται δήθεν να συμπονά τον Ελληνικό λαό αναφέροντας ότι ‘’θα πάθει τη μεγαλύτερη ζημιά’’. Προφανώς ξεχνά ότι το έναυσμα για αφύπνιση και εξοπλιστική ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσαν τόσο τα γεγονότα του Έβρου όσο κυρίως η κρίση του περασμένου καλοκαιριού στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Η νέα «γεύση’» από Rafale που πήρε πρόσφατα η Τουρκική πολεμική αεροπορία από την παρουσία των αεροσκαφών του Κατάρ στην ‘’Anatolian Eagle 2021’’ φαίνεται ότι ‘’προσγείωσε’’ απότομα τους γείτονες οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι η ισορροπία τα επόμενα χρόνια στην περιοχή θα γείρει ξεκάθαρα υπέρ της HAF με Rafale και Viper στο οπλοστάσιό της.

 

Ο εκνευρισμός όμως του Χουλουσί Ακάρ είχε ως αποδέκτη και τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο με τον Τούρκο αξιωματούχο να τον κατηγορεί για δήθεν πρόκληση έντασης. Δήλωση εκτός τόπου και χρόνου αν αναλογιστεί κανείς πόσο μετρημένος και προσεκτικός είναι ο Έλληνας υπουργός όταν αναφέρεται στη γειτονική χώρα ζητώντας απλά τα αυτονόητα. Δηλαδή σεβασμό σε Διεθνείς Συνθήκες και σε κανόνες νομιμότητας. Ίσως αυτό που ενοχλεί τον Χουλουσί Ακάρ είναι η προσπάθεια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά για την αποφασιστική στάση που τηρήθηκε από την πρώτη στιγμή που η Άγκυρα αποφάσισε να κλιμακώσει την ένταση σε Έβρο και Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

 

Χωρίς λόγο την ώρα που η Αθήνα θέλει να τηρήσει το μορατόριουμ μέσα στο καλοκαίρι με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες να περιορίζονται πλέον στις απολύτως αναγκαίες και τις ασκήσεις να έχουν ολοκληρωθεί ο Τούρκος υπουργός άμυνας επαναφέρει το ζήτημα. Και μάλιστα επαναλαμβάνει τα περί δήθεν ‘’αποστρατικοποιημένων νησιών’’. Όμως το πλέον προκλητικό είναι ότι αναρωτιέται έναντι ποιων η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά της όταν η Άγκυρα διατηρεί το ‘’Casus Belli’’ και ενισχύει συνεχώς με επιθετικά όπλα τη «Στρατιά του Αιγαίου». Ζήτημα το οποίο έχει θέσει κατ’ επανάληψη η Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όταν η Άγκυρα κάνει λόγο για αποκλιμάκωση της έντασης.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 

Πηγή:: newpost.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas