ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ με ΦΡΑΟΥΛΕΣ! ΤΟ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ!

 







Μους σοκολάτας με φράουλες - Έτοιμη σε 20 λεπτά

 

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

 

Μους σοκολάτας με φράουλες - Έτοιμη σε 20 λεπτά

Ένα εύκολο γλυκάκι που μπορείτε να απολαύσετε με όλη την οικογένεια. Για αυτήν την ανοιξιάτικη, σοκολατένια μους, θα χρειαστείτε μόλις 20 λεπτά από το χρόνο σας και λίγα υλικά.

Υλικά:

225 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

150 γρ. φράουλες, παγωμένες

2 κρόκους

1 αβγό

75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ. κουβερτούρα 65%

85 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Για τη σάλτσα φράουλας

150 γρ. φράουλες, παγωμένες

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει σαντιγί.

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, μεταφέρουμε σε ένα μπολ, και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, χτυπάμε τις φράουλες, παγωμένες από το ψυγείο, μέχρι να γίνουν πουρές. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Ενσωματώνουμε στο μπολ με τον πουρέ φράουλας τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα. Ρίχνουμε πρώτα το ¼ από τη σαντιγί στον πουρέ ανακατεύοντας γρήγορα, και τα υπόλοιπα ¾ τα ρίχνουμε σε δόσεις, απαλά, έτσι ώστε να μη χάσει τον όγκο του το μείγμα.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και κρατάμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ καλά. Τον ξεπλένουμε και τον σκουπίζουμε από τα νερά. Τον ξαναβάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους, το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά για περίπου 5-6 λεπτά.

Σε ένα κατσαρόλακι με νερό που σιγοβράζει, βάζουμε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ και προσθέτουμε τις σοκολάτες σε κομμάτια. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσουν.

Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στον κάδο του μίξερ ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά με τους κρόκους έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε σε 2 δόσεις τη σαντιγί ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια λεία μους.

Για τη σάλτσα φράουλας

 

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη.

Μόλις μαλακώσουν εντελώς οι φράουλες και αρχίσει να δένει το μείγμα, τις περνάμε από το μπλέντερ. Αν θέλουμε να έχει πιο λεία υφή, μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι ώστε να μην έχει κομματάκια η σάλτσα.

Αδειάζουμε τη μους στα ποτήρια σερβιρίσματος, ρίχνουμε λίγη σάλτσα φράουλας από πάνω, και κρατάμε στο ψυγείο.

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 Πηγή:akispetretzikis.com

 
















Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas