ΘΕΛΕΙΣ να ΜΑΘΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ γα τα ΑΥΓΑ;

 


Αναμφίβολα τα αυγά είναι η ευκολότερη και η φτηνότερη λύση για γρήγορο φαγητό αλλά και για την πρόσληψη της πρωτεΐνης με πολύ λίγες θερμίδες, αφού ένα αυγό έχει περίπου 85 θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την καλή υγεία του ανθρώπου.

 

Τα αυγά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου, που ρυθμίζει τις ορμόνες του θυρεοειδούς, ενώ για τα είναι εξαιρετική για τις λειτουργίες της καρδιάς, για την ανάπτυξη των οστών και των αρθρώσεων.

Βοηθούν στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και γίνονται ασπίδα κατά του Αλτσχάιμερ και της Άνοιας αφού περιέχουν το θρεπτικό συστατικό χολίνη που βοηθά στο να παραμείνει νέος ο εγκέφαλός.

 

Μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ο οποίος σχετίζεται κατά κανόνα με την παχυσαρκία ενώ περιέχουν το αμυνοξύ τυροσίνη, που βοηθά σε περιπτώσεις που χρειάζονται να παίρνουμε άμεσες αποφάσεις και να αντιδρούμε γρήγορα.

 

Τα αυγά είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης, του ασβεστίου, των βιταμινών Α και D, της θυαμίνης και της ριβοφλαβίνης και βοηθούν για λιγότερο στρες και άγχος, ενώ μειώνουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Εν κατακλείδι τα αυγά είναι μια υπέροχη πηγή ζωτικών θρεπτικών συστατικών, αυτό το απλό έδεσμα αποτελεί βασικό στοιχείο της ανθρώπινης διατροφής από πολύ παλιά και μπορεί να φθάσει στο πιάτο μας μέσα από έναν άπειρο αριθμό τρόπων.


Μερικά πράγματα που δεν φανταζόμαστε για τα αυγά:


1. Ο μέσος αμερικανός καταναλώνει περίπου 286 αυγά ετησίως


2. Το χρώμα του κελύφους εξαρτάται από τη φυλή της κότας που το έβγαλε.


3. Το χρώμα του κρόκου εξαρτάται από τη διατροφή της κότας.


4. Η ηλικία της κότας επηρεάζει το μέγεθος ενός αυγού.


5. Δύο αυγά θα μας δώσουν περισσότερη από αρκετή χοληστερόλη για όλη την ημέρα.


6. Με ένα μείγμα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ψευδαργύρου, βιταμινών Β και ιωδιούχου, τα αυγά μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστροφή της κακής διάθεσης και στην καταπολέμηση της κόπωσης.


7 Εάν πρόκειται να φάμε ωμή ζύμη, ας χρησιμοποιήσουμε παστεριωμένα αυγά, τα οποία είναι απαλλαγμένα από κίνδυνο σαλμονέλας.


8. Για τα καλύτερα βραστά αυγά, ας χρησιμοποιήσουμε αυγά ηλικίας τουλάχιστον 10 ημερών.


ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas