Υλικά για 4 άτομα
680 γρ. κιμά (μισό αρνί
– μισό μοσχαρίσιο)
150 ml γάλα
50 γρ. ψίχα φρέσκου
ψωμιού σε τρίμματα
1 μεγάλο κρεμμύδι
τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο
λιωμένες
2 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. μαϊντανό
ψιλοκομμένο
Αλεύρι για το
πασπάλισμα
Ελαιόλαδο για το
τηγάνισμα
600 ml πασάτα
1 κ.γ. ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 μικρό κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Αναμειγνύουμε τα
ψίχουλα ψωμιού με το γάλα. Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το
κύμινο και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε.
Βήμα 2
Πλάθουμε το μείγμα σε
σχήμα μικρού λουκάνικου μήκους 5 εκ. και τα αλευρώνουμε.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι
ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια
γυρίζοντάς τα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 4
Τα βγάζουμε από το
τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 5
Σιγοβράζουμε την
πασάτα, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και το κρεμμύδι για 20 λεπτά.
Βήμα 6
Προσθέτουμε τα
σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο
μαϊντανό.
Πηγή: pikantika.gr


Δημοσίευση σχολίου