ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ πως να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ την ΒΑΖΕΛΙΝΗ, με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ;

 



Ένα βαζάκι βαζελίνη μπορεί να γίνει το χρηστικό σας εργαλείο! Ένα φθηνό προϊόν με απίστευτες χρήσεις! Αξιοποιήστε την κατάλληλα:

 

Απολέπιση

 

Αναμίξετε τζελ vaseline με αλάτι ή ζάχαρη και θα έχετε το τέλειο προϊόν απολέπισης που προσφέρει και ενυδάτωση.

Χείλη

 

Βάλτε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης για να διατηρήσετε τα χείλη σας απαλά και μεταξένια! Αν θέλετε να απαλλαγείτε και από τα νεκρά κύτταρα, προσθέστε στη βαζελίνη λίγη ζάχαρη και χρησιμοποιήστε το μείγμα ως απολεπιστικό.

 

 

Μαλλιά

 

Διώξτε την ψαλίδα βάζοντας πολύ μικρή ποσότητα βαζελίνης στις άκρες των μαλλιών σας μετά το λούσιμο. Κάντε το συχνά και θα δείτε τις άκρες των μαλλιών σας να μεταμορφώνονται. Επίσης, μια 5λεπτη μάσκα με βαζελίνη κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της πιτυρίδας, διώχνοντας παράλληλα την ενοχλητική φαγούρα στο κεφάλι. Ακόμη, αν τελείωσε το condiotioner, χρησιμοποιήστε βαζελίνη. Εφαρμόστε τη σε βρεγμένα μαλλιά από την μέση μέχρι τις άκρες και ξεπλύντε τη πάρα πολύ καλά. Εναλλακτικά αναμείξτε την με το σαμπουάν σας. Αυτά τα tips θα σας χαρίσουν λαμπερά και απαλά μαλλιά!

Παρανυχίδες

 

Εφαρμόστε λίγη βαζελίνη στις παρανυχίδες για συχνή ενυδάτωση και τα πετσάκια των νυχιών θα εξαφανιστούν.

Ξηροδερμία

 

Έντονη ξηροδερμία σε γόνατα και αγκώνες? Όχι πια!

 

 

Φτέρνες και κάλοι

 

Το βράδυ πριν κοιμηθείτε τρίψτε με βαζελίνη τα άκρα των ποδιών σας, φορέστε τις καλτσούλες σας και το πρωί θα ξυπνήσετε με απίστευτα απαλά πατουσάκια. Εκτός από το να καταπραΰνει τα ξηρά πέλματα, συμβάλει επίσης στη μείωση της παρουσίας κάλων.

Λάμψη

 

Βάλτε λίγη βαζελίνη στα μάγουλα και στα ζυγωματικά για να προσθέσετε λίγη λάμψη στο πρόσωπό σας. Επίσης, αναμειγνύοντάς την με λίγο bronzer φτιάχνετε το δικό σας self tanner για ηλιοκαμένο look σε όλο το σώμα.

Μακιγιάζ

 

Δημιουργήστε ένα glossy υγρό μακιγιάζ ματιών εφαρμόζοντας λίγη βαζελίνη πάνω από την σκιά σας. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα κρεμώδες ρουζ, αναμείξτε λίγη βαζελίνη με το κλασσικό σας blush powder ή με λίγο κραγιόν.

Άρωμα

 

Για να διατηρηθεί η μυρωδιά του αρώματός σας περισσότερη ώρα, πριν ψεκαστείτε, απλώστε λίγη βαζελίνη στους καρπούς και στην περιοχή πίσω από τα αυτιά.

 


 

Έπιπλα

 

Γρατζουνιές, δαχτυλιές και σημάδια; Βάλτε αρκετή ποσότητα βαζελίνης πάνω στα ξύλινα έπιπλα και αφήστε τη να δράσει για 24 ώρες. Όταν την αφαιρέσετε θα είναι σαν καινούρια.

Δερμάτινα

 

Γυαλίστε δερμάτινα παπούτσια, τσάντες, σακάκια με λίγη βαζελίνη!

 

 


Σκουριά

 

Απλώστε ένα στρώμα βαζελίνης στα ψαλίδια και στα εργαλεία και προστατέψετε τα από το σκούριασμα.

Μεντεσέδες

 

Αν έχετε μεντεσέδες που τρίζουν μέσα στο σπίτι, μπορείτε να βάλετε λίγη βαζελίνη.

 


 

Βάζα

 

Αν δυσκολεύεστε να ανοίξετε ένα βαζάκι ή ένα μπουκάλι, βάλτε λίγη βαζελίνη στην ένωση του με το καπάκι.

 

Οι ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες της βαζελίνης την κάνουν κατάλληλη ώστε να αποκαθιστά τη χαμένη υγρασία και να επιδιορθώνει τις βλάβες. Εκτός από tips ομορφιάς, μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολλά σημεία μέσα στο σπίτι. Αν πρόκειται για το δέρμα μας η χρήση της πρέπει να γίνεται με σύνεση, χωρίς υπερβολές και όχι σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει δημιουργηθεί με βάση τα φαρμακευτικά πρότυπα αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι παράγωγο του πετρελαίου.


 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: bestnews.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas