ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ την ΝΤΟΥΛΑΠΑ σου σαν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ;

 



Πότε ήταν η τελευταία φορά που τακτοποίησες τη ντουλάπα σου; Μήπως έχεις κουραστεί να μην βρίσκεις το αγαπημένο σου μπλουζάκι ή δεν έχεις χώρο να αποθηκεύσεις τα καινούργια σου ρούχα;

 

Μια σωστά τακτοποιημένη ντουλάπα θα σου λύσει τα χέρια τόσο από άποψη πρακτικότητας όσο και από άποψη αισθητικής. Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σας 10 αγαπημένα tips για να οργανώσεις την ντουλάπα σου όπως ονειρεύεσαι.

 

Άδειασε την ντουλάπα σου

Το πρώτο βήμα για τη σωστή οργάνωση και τακτοποίηση της ντουλάπας είναι το ολοκληρωτικό άδειασμα της. Έτσι, θα μπορέσεις να σχηματίσεις μια πλήρη εικόνα για το τι έχεις και τι χρειάζεται να αγοράσεις.  Έχοντας βγάλει έξω τα πάντα μπορείς να τακτοποιήσεις το χώρο σου πιο εύκολα και να βρεις τρόπους για να εκμεταλλευτείς κάθε γωνιά της ντουλάπας.

 

Καθάρισε το εσωτερικό της ντουλάπας

Πριν αρχίσεις να τακτοποιείς και πάλι τα πράγματα σου θα πρέπει να καθαρίσεις το εσωτερικό της. Ένα βρεγμένο πανί ή κάποιο καθαριστικό προϊόν για επιφάνειες είναι ιδανικό γι’ αυτή τη δουλειά.

 

Ξεκαθάρισε τι πραγματικά χρειάζεσαι και τι όχι

Αφού έχεις βγάλει ήδη τα ρούχα σου έξω, άπλωσε τα πάνω στο κρεβάτι σου έτσι ώστε να έχεις μια πλήρη εικόνα για το κρύβεται μέσα στη ντουλάπα.  Στη συνέχεια χώρισε τα σε όσα φοράς συχνά, σε όσα έχεις καιρό να φορέσεις και δεν θυμάσαι την εφαρμογή τους- ώστε να τα δοκιμάσεις, και σε όσα δεν φοράς ποτέ- ώστε να τα απομακρύνεις απ’ τη ντουλάπα σου. Μπορείς να φτιάξεις και μια στοίβα με τα ρούχα που θα ήθελες να δωρίσεις ή ακόμα και να πας για ανακύκλωση στους γνωστούς κόκκινους κάδους που υπάρχουν στους δρόμους.

 

Οργάνωσε τα ρούχα σου ανά εποχή

Το συχνότερο λάθος που κάνουμε είναι να αφήνουμε και τα καλοκαιρινά και τα χειμωνιάτικα ρούχα στο ίδιο μέρος. Αφού τα έχεις χωρίσει σε δύο κατηγορίες μπορείς να τα κρύψεις είτε κάτω από το κρεβάτι ή να τα βάλεις σε κουτιά πάνω στην ντουλάπα. Πολλές φορές μπορείς να αποθηκεύσεις τα εποχιακά ρούχα σε βαλίτσες, οι οποίες μπορούν να γίνουν ένα κομμάτι της διακόσμησης του χώρου σου.

 

Δοκίμασε τα ρούχα σου πριν τα αποθηκεύσεις

Το σημαντικότερο είναι να δεις τι πραγματικά σου κάνει και τι όχι. Επίσης, μπορεί κάποιο ρούχο να νομίζεις ότι σου κάνει και να το κρατήσεις αλλά όταν το φορέσεις να δεις ότι η εφαρμογή του δεν είναι αυτή που θυμόσουν.

 

Η αποθήκευση παπουτσιών και τσαντών

Το κάθε ζευγάρι παπούτσι και οι τσάντες πρέπει αν έχουν τις δικές τους θέσεις μέσα στην ντουλάπα. Μπορείς να κρεμάσεις τις ψηλές σας γόβες με κρεμάστρες στο κάτω μέρος της ντουλάπας σας. Έτσι τα υποδήματα δεν θα χάσουν το σχήμα τους. Για τις τσάντες μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα επάνω ράφια της ντουλάπας με διαχωριστικά ανάμεσά τους ή να τις κρεμάσεις σε γάντζους. Αν δεν θες οι τσάντες να χάσουν τη μορφή τους, μπορείς να τις γεμίσεις με χαρτί.

 

Αποθήκευση ρούχων σε συρτάρια και κουτιά

Είναι μια αλήθεια πως στα συρόμενα ράφια δεν υπάρχει πάντα οργάνωση. Για να διευκολύνεις τον καθαρισμό του σπιτιού και να χωρέσεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς τύλιξε προσεκτικά τα ρούχα σου και τοποθέτησέ τα κάθετα στα ράφια. Για να διαχωρίσεις τα ρούχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κομμάτια χαρτόνι ή άδειες συσκευασίες παπουτσιών. Αυτός ο τρόπος οργάνωσης είναι πολύ αποτελεσματικός με εσώρουχα, μπλούζες, κάλτσες και καλσόν.

 

Πρόσθεσε γάντζους στον τοίχο

Οι γάντζοι και οι μικρές ράβδοι είναι ιδιαίτερα βολικοί για να τακτοποιήσεις και να αποθηκεύσεις κάποια ρούχα που χρησιμοποιείς πιο συχνά. Πάντα να αφήνεις κάποια κενά, καθώς θα έχεις τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις για ένα ξεκαθάρισμα της τελευταίας στιγμής, να ετοιμάσεις τα ρούχα που θα φορέσεις την επόμενη μέρα ή να κρεμάσεις τα ρούχα που φόρεσες μόνο μια φορά.

 

Φρόντισε η ντουλάπα σου να έχει καλό φωτισμό

Ο φωτισμός δεν αποτελεί απλά μια αισθητική επιλογή. Μια ντουλάπα με καλό φωτισμό είναι πιο εύχρηστη και σε ενθαρρύνει να τακτοποιείς τα πράγματα σου. Αν η ντουλάπα σου δεν διαθέτει φως, μπορείς να αγοράσεις ένα απλό φωτάκι με μπαταρία για να φωτίσεις ακόμη και τις πιο σκοτεινές γωνίες.

 

Περιόρισε τα αντικείμενα που δεν έχουν σχέση με τον ρουχισμό

Ένα τραπεζομάντιλο που δεν χωρούσε στον μπουφέ ή κάτι άλλο από το γραφείο, βρήκε τον δρόμο του μέχρι την ντουλάπα. Μακροπρόθεσμα αυτές οι επεμβάσεις δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στην χωρητικότητα της ντουλάπας σου. Άσε που σίγουρα θα ξεχάσεις ότι τα έχεις βάλει εδώ και θα είναι σαν να μην τα έχεις.

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: bestnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas