Ανάμεικτη σαλάτα με ξηρούς καρπούς
Προσθέτουμε στην πράσινη σαλάτα σταφίδες, κάσιους και μια πρωτότυπη βινεγκρέτ από ξίδι ροδιού.
Δημήτρης Σταμούδης
Food styling Μάκης Γεωργιάδης , φωτογραφία Ακης Ορφανίδης
Προετοιμασία 15′
Κορωνοϊός : Ποιες περιοχές της χώρας βρίσκονται κοντά σε αυστηρό lockdown
ΥΛΙΚΑ (για 2 – 4 μερίδες)
1 μαρούλι άισμπεργκ
1 ματσάκι ρόκα
1 σακούλα σπανάκι baby
1/2 κούπα κάσιους καβουρδισμένα
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
Για τη βινεγκρέτ
30 ml ξίδι ροδιού
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού μέλι
60 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε πολύ καλά τις πρασινάδες και τις στεγνώνουμε εντελώς με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβουμε με το χέρι τα φύλλα του iceberg, της ρόκας αλλά και του σπανακιού.
Καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι, σε μεσαία φωτιά, με λίγο αλάτι τα κάσιους μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ, τα κάσιους και τις σταφίδες μέσα στις πρασινάδες έρθει η ώρα να σερβίρουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε.
Πηγή: tovima.gr
Δημοσίευση σχολίου