ΤΗΝ ΩΡΑ,ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ,& τον ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΜΜΕ,Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΗΝ Α΄ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ TB.2 Bayraktar με επανδρωμένο μαχητικό στο ΚΑΡΑΜΠΑΧ!



Οι Τούρκοι πέτυχαν την πρώτη συνεργασία TB.2 Bayraktar με επανδρωμένο μαχητικό στο Καραμπάχ!

 

 

Την πρώτη συνεργασία τους, με επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησαν εχθές Τούρκοι και Αζέροι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

 

Όπως αναφέρεται, ένα UAV TB.2 Bayraktar συνεργάστηκε με ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 (*το οποίο στη συνέχεια καταρρίφθηκε) με στόχο δυνάμεις των Αρμενίων.

 

Πιο συγκεκριμένα το TB.2 Bayraktar κατάφερε να πραγματοποιήσει εντοπισμό αναγνώριση κατάγαυση στόχου και στη συνέχεια το Αζέρικο Su-25 πραγματοποίησε επίθεση με βόμβα FAB-250 η οποία κατευθύνεται ακτινοβολία λέιζερ.

 

Πρόκειται για ένα «πείραμα» σε επιχειρησιακές συνθήκες που δείχνει την πρόοδο της Τουρκίας στην τεχνολογία των  UAV η οποία λαμβάνει νέες διαστάσεις καθώς τώρα υπάρχει συνεργασία και με επανδρωμένα μαχητικά.

 

Το Bayraktar διαθέτει κάμερες υψηλής ευκρίνειας και καταυγαστήρα λέιζερ με αποτέλεσμα να μπορεί να πραγματοποιεί όλο το εύρος των αποστολών.

 

Μέχρι τώρα (Οκτώβριος 2020) τα τουρκικά UAV παράγονταν με το σύμπλεγμα καμερών WESCAM MX-15D EO/IR/LD του Καναδά, αλλά μετά το εμπάργκο το UAV θα χρησιμοποιεί την τουρκική διάταξη CATS της Aselsan.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι για ακόμη μια φορά το ΤΒ.2 κατάφερε να επιστρέψει στη βάση του ενώ το Su-25 καταρρίφθηκε!

 

Όλα αυτή την ώρα που στην Ελλάδα κανείς δεν δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχος από την απειλή των τουρκικών UAV και κανένα απολύτως μέτρο για την αντιμετώπισή τους δεν έχει ληφθεί.

 

By embedding Twitter content in your website or app, you are agreeing to the Developer Agreement and Developer Policy.

By embedding Twitter content in your website or app, you are agreeing to the Developer Agreement and Developer Policy.

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. 

Πηγή: defencenet.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas