Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110ο C στον αέρα.
Σε ένα ταψάκι έχουμε τοποθετήσει όλα τα βαζάκια και τα καπάκια τους ανοιχτά, αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και σκουπίσει πάρα πολύ καλά.
Τα βάζουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και κατευθείαν, όπως είναι ζεστά, τα γεμίζουμε.
Φροντίζουμε και το υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε, σε αυτήν την περίπτωση η μαρμελάδα μας, να είναι και αυτό ζεστό.
Σφραγίζουμε καλά και γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε κενό αέρος και εμποδίζουμε την αποσύνθεση.
Πηγή: akispetretzikis.com
Δημοσίευση σχολίου