Νόστιμα και τραγανά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με στέβια και αλεύρι ολικής άλεσης
Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς ζάχαρη φτιάχνονται με στέβια και αλεύρι ολικής άλεσης – αν θέλεις μπορείς να το αντικαταστήσεις με αλεύρι χωρίς γλουτένη.
Υλικά για περίπου 40 κομμάτια
1 φλ. μαργαρίνη
3 κουτ. γλ. στέβια σε σκόνη
1 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
½ κουτ. γλ. στέβια υγρή με γεύση βανίλια ή κανέλα
2 αυγά
2 ½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή χωρίς γλουτένη)
½ κουτ. γλ. Σόδα
½ κουτ. γλ. Μπέικιν πάουντερ
¼ κουτ. γλ. αλάτι
Πώς θα τα φτιάξεις
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 βαθμούς. Χτυπάς στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη στέβια (υγρή και σκόνη) και την εσάνς βανίλιας για 3-4 λεπτά. Προσθέτεις ένα ένα τα αυγά και χτυπάς να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σε άλλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και στη συνέχεια το ρίχνεις λίγο λίγο στο μίγμα της μαργαρίνης στο μίξερ (αφού χαμηλώσεις την ταχύτητα).
Για να ανοίξεις τη ζύμη, την κάνεις μπάλα και την τοποθετείς πάνω σε μια λαδόκολλα ή ένα κομμάτι ζελατίνα και από πάνω στρώνεις άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα (η ζελατίνα) και ανοίγεις με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού.
Κόβεις με κουπ πατ σε
χριστουγεννιάτικα σχέδια και ψήνεις για 10’.
Όταν κρυώσουν τα μπισκότα, μπορείς
να τα στολίσεις με γλάσο.
info: shape.gr
Δημοσίευση σχολίου