Συνταγή για εύκολη κολοκυθόπιτα
1 ώρα και 20 λεπτά
Η κολοκύθα είναι στα καλύτερα της. Τώρα, θα αναβαθμίσει και το δικό σου τραπέζι με το παιχνιδιάρικο της χρώμα και την μοναδική γεύση!
Συστατικά
4 φύλλα για πίτα
Μια κολοκύθα μέτριου μεγέθους
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
1 κ.σ. κανέλα
1 φλιτζάνι διαλυμένη φρυγανιά
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Σταφίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
Αρχικά, καθαρίζεις την κολοκύθα και την αφήνεις για 20 λεπτά σε ένα σουρωτήρι.
Με ένα μαχαίρι, την κόβεις προσεκτικά σε μικρά κομμάτια και την τρίβεις με έναν τρίφτη χειρός.
Σε μία μεγάλη λεκάνη ή σε ένα μπολ, αναμειγνύεις την θριμματισμένη κολοκύθα με τη ζάχαρη, την κανέλα, το καρύδι και τη φρυγανιά. Ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Με ένα πινέλο, αλείφεις ένα πινέλο και το απλώνεις στο ταψί. Επαναλαμβάνεις με τα υπόλοιπα φύλλα.
Στρώνεις από πάνω το μείγμα της κολοκύθας και με μία σπάτουλα το μοιράζεις ομοιόμορφα.
Ψήνεις στους 200 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
Αφαιρείς από το φούρνο, την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!
Πηγή: tlife.gr
Δημοσίευση σχολίου