ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ , ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ στο ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Η σκέψη της ημέρας σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο Νέο Λογοτεχνικό περιβόλι:

Τρία πράγματα χαρακτηρίζουν τον σοφό άνθρωπο: Πρώτον, κάνει ο ίδιος αυτά που συμβουλεύει τους άλλους να κάνουν. Δεύτερον, δεν κάνει τίποτα που να αντιβαίνει στην αλήθεια. Τρίτον, είναι υπομονετικός με τις αδυναμίες των άλλων.

Λέων Τολστόι, 1828-1910, Ρώσος συγγραφέας



Η ταυτότητα της ημέρας:
H 17η Σεπτεμβρίου είναι η 260 η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο (261η σε δίσεκτα έτη).
Υπολείπονται 105ημέρες.
Σήμερα  17-9 γιορτάζουν οι :
Ελπίδα, Πίστη, Αγάπη, Σοφία,
Αγαθοκλής,  Αγαθόκλεια, Αγαθοκλής, Αγαθοκλέας, Αγαθόκλεος, Αγάπη, Αγάπιος, ΕΛΠΙΔΑ, ΟΛΙΒΙΑΝΟΣ Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια, Παντολέων, Παντολέοντας, Παντολεοντία, Παντολεοντής, Παντολεοντή, ΠΗΛΕΑΣ Πηλεύς, Πηλέας, Πίστις, Πίστη, Σοφία, Σόνια,  Σοφιανός, Σοφιανή, Σοφούλα, Σοφούλης, Σόφη, Σοφίτσα, Σοφίνα, Φιφή.
Το Λογοτεχνικό περιβόλι τους εύχεται χρόνια πολλά γεμάτα ευλογίες!

   
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:
 Ο Καρλ Πόπερ
 (Karl Raimund Popper, 28 Ιουλίου 1902 – 17 Σεπτεμβρίου 1994) ήταν Αυστριακός φιλόσοφος και καθηγητής, που, μεταξύ των άλλων, άσκησε κριτική στον ιστορικισμό και στις νεομαρξιστικές τοποθετήσεις. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους της επιστήμης του 20ού αιώνα, ενώ άσκησε μεγάλη επιρροή στην πολιτική και κοινωνική φιλοσοφία. Γεννήθηκε και σπούδασε στη Βιέννη, αλλά εγκαταστάθηκε στην Αγγλία το 1946 όπου πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του. 

Τα πιο σημαντικά γεγονότα της 17ης Σεπτεμβρίου :


1111 – Ο Αλφόνσος Ζ’ στέφεται βασιλιάς της Γαλικίας.
1176 – Ο βυζαντινός στρατός ηττάται από τους Σελτζούκους Τούρκους στη μάχη του Μυριοκέφαλου.
1382 – Η κόρη του Λουδοβίκου Α’ της Ουγγαρίας, Μαρία, στέφεται «βασιλιάς» της Ουγγαρίας.
1462 – Κατά τη διάρκεια του Δεκατριετούς Πολέμου, λαμβάνει χώρα η μάχη του Σβιτσίνο, κατά την οποία οι Πολωνοί νικούν το Τευτονικό Τάγμα.
1577 – Επικυρώνεται η συνθήκη του Μπερζεράκ ανάμεσα στον Ερρίκο Γ΄ της Γαλλίας και τους Ουγενότους.
1630 – Ιδρύεται η πόλη της Βοστώνης στη Μασαχουσέτη.
1631 – Κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου, η Σουηδία επιτυγχάνει σημαντική νίκη εναντίον της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στη μάχη του Μπράιτενφελντ.
1787 – Υπογράφεται στη Φιλαδέλφεια (Πενσυλβάνια) το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.
1859 – Ο Τζόσουα Νόρτον αυτοανακηρύσσεται σαν
«Νόρτον Α’, αυτοκράτορας των Ηνωμένων Πολιτειών».
1862 – Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος:
Κατά τη μάχη του Αντίταμ, ο Τζορτζ ΜακΚλέλαν σταματά την πορεία του Συνομόσπονδου στρατού του Ρόμπερτ Λη προς το βορρά, στην πιο αιματηρή ημέρα στην αμερικανική στρατιωτική ιστορία.
1894 – Λαμβάνει χώρα η ναυμαχία του ποταμού Γιαλού, η μεγαλύτερη ναυτική συμπλοκή του Α’ Σινοϊαπωνικού Πολέμου.
1916 – Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο ιπτάμενος άσος της γερμανικής αυτοκρατορικής αεροπορίας Μάνφρεντ φον Ριχτχόφεν («Ο Κόκκινος Βαρώνος») κερδίζει την πρώτη του αερομαχία στο Καμπρέ, Γαλλία.
1922 – Ολοκληρώνεται η Καταστροφή της Σμύρνης.
1928 – Τροπικός κυκλώνας χτυπά τη νοτιοανατολική Φλόριντα, σκοτώνοντας περισσότερα από 2.500 άτομα.
1939 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Σοβιετική εισβολή στην Πολωνία.
1940 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μετά την ήττα των Γερμανών στη μάχη της Αγγλίας, ο Αδόλφος Χίτλερ αναβάλει επ’ αόριστον την Επιχείρηση Θαλάσσιος Λέων.
1941 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι σοβιετικές δυνάμεις εισέρχονται στην Τεχεράνη, σηματοδοτώντας το τέλος της αγγλοσοβιετικής εισβολής στο Ιράν.
1944 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι γερμανικές δυνάμεις δέχονται επίθεση από τους συμμάχους στον Άγιο Μαρίνο.
1948 – Δολοφονείται ο κόμης Φόλκε Μπερναντόττε, ο οποίος διορίστηκε από τον Ο.Η.Ε. για να μεσολαβήσει μεταξύ των αραβικών εθνών και του Ισραήλ.
1957 – Η Μαλαισία γίνεται μέλος του Ο.Η.Ε.
1960 – Εγκαίνια του ηλεκτροφωτισμού της παραλιακής λεωφόρου από το Νέο Φάληρο μέχρι τη Βουλιαγμένη Αττικής.
1965 – Ορκίζεται η τέταρτη «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης» υπό τον Στέφανο Στεφανόπουλο, 63 μέρες από την έναρξη της πολιτικής κρίσης. Αντιπρόεδροι οι Ηλίας Τσιριμώκος και Γεώργιος Αθανασιάδης – Νόβας, υπουργός Συντονισμού ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Εθνικής Άμυνας ο Σταύρος Κωστόπουλος.
1965 – Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφασίζει τη διαγραφή συνδικαλιστικών οργανώσεων που ελέγχονταν από την Αριστερά, με τη δικαιολογία ότι «ηρνούνταν να συμμορφωθούν και εις τας στοιχειώδεις εθνικάς των υποχρεώσεις, όπως ήταν η συμμετοχή εις εθνικάς επετείους» (για τη συντριβή των κομμουνιστών σε Γράμμο-Βίτσι «και εις δοξολογίας επί τη ονομαστική εορτή του βασιλέως»).
1972 – Σεισμός 6,3 Ρίχτερ πλήττει την Κεφαλονιά.
1974 – Το Μπανγκλαντές, η Γρενάδα και η Γουινέα-Μπισσάου γίνονται μέλη του Ο.Η.Ε.
1976 – Η Ταναναρίβη μετονομάζεται σε Ανταναναρίβο (πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης).
1976 – Το βραβείο Εράσμους απονέμεται στη Διεθνή Αμνηστία.
1976 – Η NASA παρουσιάζει το πρώτο διαστημικό λεωφορείο, το «Εντερπράιζ».
1978 – Διάσκεψη κορυφής μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου στο Καμπ Ντέιβιντ, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.
1981 – Αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας (προσωρινά) ο Γεώργιος Ράλλης.
1983 – Η Βανέσα Γουίλιαμς γίνεται η πρώτη Αφροαμερικανή Μις Αμερική.
1986 – Από έκρηξη βόμβας στο Παρίσι βρίσκουν το θάνατο 6 άτομα.
1988 – Ξεκινούν οι 24οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Σεούλ και ολοκληρώνονται στις 2 Οκτωβρίου. Μετέχουν πάνω από 9.500 αθλητές και αθλήτριες από 160 χώρες σε 23 αθλήματα ενώ 14.000 είναι οι εκπρόσωποι του Τύπου. Οι μόνες χώρες που απουσιάζουν είναι η Βόρεια Κορέα και η Κούβα. Μορφή των αγώνων αναδεικνύεται ο αθλητής των καταδύσεων Κρεγκ Λουγκάνις. Στην κολύμβηση η Κριστίν Ότο κερδίζει 6 χρυσά και ο Ματ Μπιόντι 5.
1988 – Πραξικόπημα στην Αϊτή. Την εξουσία καταλαμβάνει ο στρατιωτικός Προσπέρ Αβρίλ.
1989 – Ο τυφώνας Χιούγκο ξεκινάει το φονικό του πέρασμα από την Καραϊβική Θάλασσα (62 νεκροί σε 4 ημέρες).
1991 – Τα ομόσπονδα κράτη της Μικρονησίας, και τα Νησιά Μάρσαλ γίνονται ανεξάρτητα κράτη και εισέρχονται στον ΟΗΕ.
1991 – H πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας κηρύσσει την ανεξαρτησία τους από τη Γιουγκοσλαβία, με την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας.
1991 – Βόρεια και Νότια Κορέα γίνονται μέλη του ΟΗΕ, μαζί με τις Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία.
1993 – Με δημοψήφισμα στη Μαδαγασκάρη γίνεται αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε ο Πρωθυπουργός να διορίζεται από τον Πρόεδρο.
1997 – Γενική Διοικητής στην Αγία Λουκία αναλαμβάνει η Λαίδη Περλέτ Λουίζι.
1998 – Η ΕΟΚ ανακοινώνει ότι ο μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ Πικουλίν Ορτίθ τιμωρείται με δίμηνο αποκλεισμό από το πρωτάθλημα της Α1 αφού βρέθηκε θετικό το δείγμα του σε έλεγχο ντόπινγκ. Αργότερα, όταν και το δεύτερο δείγμα βρεθεί θετικό θα αποκλειστεί για 2 χρόνια αλλά θα απαλλαγεί 6 μήνες μετά.
1999 – Οι ΗΠΑ αίρουν τις κυρώσεις τους κατά της Βόρειας Κορέας, καθώς η τελευταία σταμάτησε τις πυραυλικές της δοκιμές.
1999 – Αποχωρούν οι παραστρατιωτικές ομάδες της Ινδονησίας και αρχίζει η ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες στο Ανατολικό Τιμόρ.
1999 – Η Βελγική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μειώνει την ποινή ισόβιου αποκλεισμού που είχε επιβάλει στον νεαρό ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ronnie Wallwork όταν τον Αύγουστο, σε αγώνα της Άντβερπ, όπου αγωνιζόταν δανεικός, χτύπησε τον διαιτητή. Η ποινή λήγει στις 25 Μαΐου 2000 και ισχύει μόνο στο Βέλγιο.
2000 – Ο Λεωνίδας Σαμπάνης χαρίζει το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα όταν κερδίζει το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 62 κιλών σηκώνοντας 147,5 κιλά στο αρασέ (ολυμπιακό ρεκόρ), 170 κιλά στο ζετέ και 317,5 κιλά στο σύνολο.
2000 – Στο Μαυρίκιο, ορκίζεται Πρωθυπουργός ο Άνρουντ Τζάγκνοντ.
2001 – Η Σοφία Μπεκατώρου και η Αιμιλία Τσουλφά κερδίζουν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη 470 στη Σλοβενία.
2001 – Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εισβάλλουν στο Αφγανιστάν για στοχοποίηση. Στο μεταξύ, Πακιστανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι σπεύδουν στην Καμπούλ για να πείσουν τους Ταλιμπάν να παραδώσουν στη δικαιοσύνη τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Επαναλειτουργεί το Χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη, ενώ ο Πρόεδρος Μπους χαρακτηρίζει σταυροφορία τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.Τα σύνορα με το Αφγανιστάν κλείνει το Πακιστάν.
2001 – Ο Αμάρα Έσι από την Ακτή Ελεφαντοστού αναλαμβάνει νέος Γ.Γ. του Οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας.
2002 – Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώνονται και περισσότερα από 40 τραυματίζονται όταν εξερράγη φορτηγό που μετέφερε παράνομο φορτίο βεγγαλικών στη νότια Ινδία.
2002 – Την 3η θέση κερδίζει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αιμοκαθαρμένων και μεταμοσχευμένων, στην Ουγγαρία. Κατέκτησε συνολικά 18 χρυσά, 20 αργυρά και 23 χάλκινα μετάλλια.
2002 – Ο Γιάννης Κούρος νικάει για β΄ φορά στο αμερικανικό πρωτάθλημα των 24 ωρών, σημειώνοντας παγκόσμια επίδοση με 277,356 χλμ.
2003 – Νέο ηχογραφημένο μήνυμα ενός άνδρα που δηλώνει ότι είναι ο Σαντάμ Χουσεΐν μεταδίδει το δίκτυο αλ Αραμπίγια. Στο εν λόγω μήνυμα, ο Σαντάμ λέει ότι οι ΗΠΑ δε θα αντέξουν άλλες απώλειες και καλεί τους ομοεθνείς του να συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά των Αμερικανών στρατιωτών.
2003 – Ολοκληρώνεται το δεκαήμερο Παγκόσμιο Συνέδριο Πάρκων με την υιοθέτηση της Συνθήκης του Ντέρμπαν, ένα δεκαετές μη δεσμευτικό πλάνο για τον ορισμό και τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών του πλανήτη. Στόχος είναι η προστασία όλων των ειδών που τελούν σε κίνδυνο ή υπό εξαφάνιση εντός των φυσικών τους ενδιαιτημάτων.Στο συνέδριο του Ντέρμπαν, που οργανώθηκε από την Εταιρεία Προστασίας του Παγκόσμιου Περιβάλλοντος (WCU), το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων και στην ενίσχυση των ιθαγενών πληθυσμών με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.Το Παγκόσμιο Συνέδριο Πάρκων πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια.
2003 – Iσπανός δικαστής κατηγορεί επίσημα 35 άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της Aλ Kάιντα, Oσάμα Mπιν Λάντεν και του δημοσιογράφου του Aλ Tζαζίρα, Tαϊσίρ Aλούνι, για συμμετοχή στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου κατά των HΠA.
2003 – Ένας ιππόκαμπος, ο Πρωτέας, που πήρε το όνομά του από μία αρχαία θεότητα της θάλασσας, είναι η μασκότ των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
2004 – Αρχίζουν στην Αθήνα οι 12οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, με 19 συνολικά αθλήματα.
2004 – Αποσύρεται από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία το σχέδιο νόμου για νέο ποινικό κώδικα βάσει του οποίου θα ήταν εκτός νόμου η μοιχεία στη χώρα.
2004 – Αποτυγχάνουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στο Σουδάν και στους αντάρτες του Νταρφούρ.
2004 – Η Ινδία ανακοινώνει ότι η Ταμίλ θα αναγνωριστεί ως «κλασική γλώσσα» στη χώρα.
2004 – Επιχείρηση κλοπής πετρελαίου από αγωγό στη Νιγηρία έχει αποτέλεσμα ανάφλεξη και έκρηξη, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 50 άνθρωποι.
2004 – Ο πολέμαρχος Σαμίλ Μπασάγεφ αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό σε σχολείο στο Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας.
2005 – Η Έλεν Κλαρκ γίνεται η πρώτη Πρωθυπουργός στη Νέα Ζηλανδία που εξασφαλίζει τρίτη συνεχή θητεία, κερδίζοντας στις εκλογές, με οριακή πλειοψηφία.
2006 – Με την καθέλκυση του πλοίου «Αργώ», στην αρχέγονη θέση ναυπήγησης του πλοίου των Αργοναυτών, στα Πευκάκια Βόλου, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις «Τα Αργοναυτικά» που οργάνωσε ο Δήμος Βόλου.
2006 – Η Αγγελική Ανδριοπούλου είναι, ξανά, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα του θαλάσσιου σκι για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ στο τρίαθλο (σλάλομ, άλμα, φιγούρες) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
2006 – Η Κεντροδεξιά Συμμαχία παίρνει ποσοστό 48,1% έναντι 46,2% των Σοσιαλδημοκρατών του απερχόμενου πρωθυπουργού Γκέραν Πέρσον, ο οποίος παραδέχθηκε την ήττα του, στις βουλευτικές εκλογές στη Σουηδία.
2006 – Σε δημοψήφισμα στην Τρανσνίστρια (Δημοκρατία του Υπερδνείστερου), οι κάτοικοι ψηφίζουν υπέρ της απόσχισης από τη Μολδαβία, με 97,1% υπέρ και 2,3% κατά.
2006 – Ο Τζιανλούκα Παλιούκα, τρεις μήνες πριν γίνει 40 ετών, είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών μεταξύ των τερματοφυλάκων για το ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Α’ κατηγορίας. Στον αγώνα Μεσίνα-Ασκολι 1-1, ο πρώην διεθνής Ιταλός υπεράσπισε την εστία των φιλοξενούμενων για 570η φορά συνολικά στην καριέρα του (είχαν προηγηθεί οι σύλλογοι Σαμπντόρια, Ίντερ και Μπολόνια), καταρρίπτοντας το σχετικό ρεκόρ του Ντίνο Τζοφ.
2007 – Εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης λαμβάνει ο Κώστας Καραμανλής, νικητής των βουλευτικών εκλογών.
2013 – Δολοφονείται στην Αμφιάλη ο Παύλος Φύσσας, γνωστός και με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Killah P, με δύο μαχαιριές από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.

Γεννήσεις:
879 – Κάρολος Γ’, βασιλιάς της Γαλλίας
1552 – Πάπας Παύλος Ε΄
1743 – Νικολά ντε Κοντορσέ, Γάλλος μαθηματικός
1826 – Μπέρναρντ Ρίμαν, Γερμανός μαθηματικός
1857 – Κονσταντίν Τσιολκόφσκι, Ρώσος επιστήμονας
1922 – Αγκοστίνιο Νέτο, πρόεδρος της Ανγκόλας
1923 – Χανκ Γουίλιαμς, Αμερικανός τραγουδιστής και κιθαρίστας (Drifting Cowboys)
1931 – Αν Μπάνκροφτ, Αμερικανίδα ηθοποιός
1940 – Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής, Έλληνας συγγραφέας
1940 – Σωτήρης Μουστάκας, Κύπριος ηθοποιός
1941 – Σταύρος Δαμιανίδης, Έλληνας μουσικός
1944 – Ράινχολντ Μέσνερ, Ιταλός ορειβάτης
1946 – Μπίλι Μποντζ, Άγγλος ποδοσφαιριστής
1948 – Αντώνης Πολιτάκης, Έλληνας ζωγράφος
1955 – Κοραλία Καράντη, Ελληνίδα ηθοποιός
1957 – Μαρτίνιο Ντάφα Καμπί, πρωθυπουργός της Γουινέας Μπισσάου
1958 – Γιάνεζ Γιάνσα, Σλοβένος πολιτικός
1963 – Ράμι Σαάρι, Ισραηλινός συγγραφέας
1965 – Μπράιαν Σίνγκερ, Αμερικανός σκηνοθέτης
1968 – Αναστέιζια, Αμερικανίδα τραγουδίστρια
1968 – Τίτο Βιλανόβα, Ισπανός ποδοσφαιριστής και προπονητής
1968 – Μαρί Σαντάλ Μίλλερ, πριγκίπισσα της Ελλάδας
1971 – Αντριάνα Σκλεναρίκοβα, μοντέλο από τη Σλοβακία
1973 – Ντέμης Νικολαΐδης, Έλληνας ποδοσφαιριστής
1978 – Ελεονώρα Μελέτη, Ελληνίδα δημοσιογράφος
1996 – Εστεμπάν Οκόν, Γάλλος οδηγός αγώνων.


Θάνατοι:
397 – Νεκτάριος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1025 – Ούγος Μάγνος, βασιλιάς της Γαλλίας
1148 – Κόναν Γ’, δούκας της Βρετάνης
1179 – Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν, Γερμανίδα αγία, φιλόσοφος και συνθέτρια
1665 – Φίλιππος Δ’, βασιλιάς της Ισπανίας
1762 – Φραντσέσκο Τζεμινιάνι, Ιταλός βιολιστής και συνθέτης
1771 – Τομπάιας Σμόλετ, Σκωτσέζος συγγραφέας
1863 – Αλφρέ ντε Βινύ, Γάλλος συγγραφέας
1879 – Ευγένιος Βιολέ-λε-Ντυκ, Γάλλος αρχιτέκτονας
1899 – Ιωσήφ Λιμπεράλης, Έλληνας συνθέτης
1923 – Στέφανος Δραγούμης, Έλληνας πολιτικός
1948 – Ρουθ Μπένεντικτ, Αμερικανίδα ανθρωπολόγος και λαογράφος
1948 – Φόλκε Μπερναντόττε, Σουηδός διπλωμάτης
1961 – Αντνάν Μεντερές, Τούρκος πολιτικός
1963 – Έντουαρντ Σπράνγκερ, Γερμανός φιλόσοφος και ψυχολόγος
1965 – Αλεχάντρο Κασόνα, Ισπανός ποιητής και θεατρικός συγγραφέας
1982 – Μάνος Λοΐζος, Έλληνας συνθέτης
1984 – Πέτρος Γαρουφαλιάς, Έλληνας πολιτικός
1985 – Λόρα Άσλεϊ, Ουαλή σχεδιάστρια μόδας
1994 – Καρλ Πόπερ, Αυστριακός φιλόσοφος
1996 – Σπύρο Άγκνιου, Αμερικανός πολιτικός
1998 – Κώστας Νικολόπουλος, Έλληνας εκδότης
2006 – Πατρίσια Κένεντι Λόφορντ, Αμερικανίδα κοσμική
2011 – Φαίδων Ματθαίου, Έλληνας καλαθοσφαιριστής και προπονητής
2013 – Μιχάλης Γιαννάτος, Έλληνας ηθοποιός.
 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas