Υλικά
1½ κιλό κολοκυθάκια
200γρ. φέτα τριµµένη
200γρ. κεφαλογραβιέρα
Αµφιλοχίας, τριµµένη
1 φλιτζάνι άνηθο
ψιλοκοµµένο
1 φλιτζάνι δυόσµο
ψιλοκοµµένο
6 κρεµµυδάκια φρέσκα,
ψιλοκοµµένα
3-4 αβγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
ελαιόλαδο για το
τηγάνισµα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Τρίβετε τα κολοκυθάκια
στον τρίφτη του κρεµµυδιού ή στο µίξερ µε το ειδικό εξάρτηµα και τα αλατίζετε.
Βάζετε πάνω σε σαλατιέρα µια καθαρή πετσέτα και ρίχνετε τα τριµµένα
κολοκυθάκια. Στρίβετε τις άκρες της πετσέτας ώστε να γίνει σαν πουγκί και
στύβετε τα κολοκυθάκια µέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους. Κατόπιν τα ανακατεύετε
µε τα µυρωδικά και τα φρέσκα κρεµµυδάκια.
Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά
και τα ανακατεύετε µε το αλεύρι. Προσθέτετε το µίγµα στα κολοκυθάκια καθώς και
τα τυριά. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το µίγµα στο ψυγείο τουλάχιστον για 30
λεπτά.
Ζεσταίνετε µπόλικο
ελαιόλαδο σε βαρύ τηγάνι και τηγανίζετε το µίγµα κουταλιά κουταλιά µέχρι να
ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Αφήνετε τους κολοκυθοκεφτέδες να στραγγίξουν
πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε ζεστούς.
Φωτογραφία:
Κωνσταντίνος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή
Η αρχική μου
σελίδα στο ανανεωμένο, γρήγορο ,
Λογοτεχνικό περιβόλι!
Πηγή: olivemagazine.gr
Δημοσίευση σχολίου