Αν αγαπάς τα ταξίδια & την ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς αυτά τα μέρη!



Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τα ταξίδια και επισκέπτονται συγκεκριμένα μέρη για συγκεκριμένους λόγους. Για αυτό το λόγο άλλωστε υπάρχουν διάφορα είδη τουρισμού, όπως είναι για παράδειγμα ο αγροτουρισμός ή ο οινοτουρισμός.

Έτσι, πολλοί λάτρεις των βιβλίων και της λογοτεχνίας αγαπούν να επισκέπτονται μέρη, στα οποία έχουν διαδραματιστεί οι ιστορίες που τους συντροφεύουν. Μερικά από αυτά τα μέρη εκτός από πηγή έμπνευσης συγγραφέων, είναι και εξαιρετικοί προορισμοί γενικώς, οπότε υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να τα επισκεφτεί κανείς.
Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ποια είναι αυτά τα περιβόητα μέρη που θα αγαπήσει τόσο ένα απλός ταξιδιώτης, όσο και ένας μεγάλος λάτρης της λογοτεχνίας.



1. Λονδίνο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Λονδίνο μπορεί να μαγέψει τον οποιονδήποτε. Το Λονδίνο λοιπόν μπορεί να μαγέψει πολλούς ανθρώπους και ιδιαίτερα τους λάτρεις της λογοτεχνίας αφού έχει υπάρξει η πατρίδα μεγάλων συγγραφέων όπως ο Κάρολος Ντίκενς, η Βιρτζίνια Γουλφ και ο Τζωρτζ Όργουελ.

Ωστόσο, ίσως η πιο δημοφιλής οδός -ειδικά για αυτούς που αγαπούν την αστυνομική λογοτεχνία- είναι η 221Β Baker Street- αφού εκεί βρίσκεται το διαμέρισμα του Sherlock Holmes και του πιστού του συνεργάτη Watson. Φυσικά, η φήμη του Sherlock Holmes είναι ως και σήμερα διαδεδομένη, και η οδός ένα μέρος που πολλοί επισκέπτονται, όταν επισκέπτονται το Λονδίνο.

2. Τρανσυλβανία, Ρουμανία


Η Τρανσυλβανία είναι συνυφασμένη στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων με τον περίφημο Δράκουλα. Το βιβλίο του Bram Stoker, Δράκουλα, εκτυλίσσεται στο περίφημο Κάστρο του Δράκουλα που βρίσκεται στην πόλη του Μπρασόβ στην περιοχή της Τρανσυλβανία στη Ρουμανία.

Έτσι, αναμφίβολα το συγκεκριμένο μέρος είναι συνδεδεμένο με βρικόλακες, κοφτερά δόντια και… αίμα. Και όλα αυτά χάριν του ομώνυμου βιβλίου, που έκανε θραύση στους φίλους της λογοτεχνίας.


3. Μόσχα, Ρωσία



Η Μόσχα των Τσάρων, των κοσμοναυτών και των εκατομμυριούχων με τους 12.000.000 κατοίκους είναι μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις!

Ίσως δεν το γνωρίζεις, αλλά το ρώσικο αλφάβητο έχει βασιστεί στο ελληνικό. Παρά το κρύο που είναι σχεδόν μόνιμο, οι άνθρωποι διακρίνονται για τη ζεστασιά τους, ενώ η ιδανική περίοδος για να επισκεφθείς τη ρωσική πρωτεύουσα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Το νόμισμα της Ρωσίας είναι το ρούβλι αλλά στην αγορά της πόλης, δέχονται νομίσματα όπως το ευρώ και το δολάριο. Ωστόσο, μην περιμένεις ρέστα σε ευρώ.

Η χιλιόχρονη πόλη φημίζεται για τη βότκα, τις μπαμπούσκες, τον πλούτο αλλά και τους πανύψηλους κατοίκους της. Πιες τον καφέ σου σε κούπες με σχεδιασμένο το πρόσωπο του Πούτιν, πάρε μια πολύχρωμη εσάρπα από 100% μαλλί και άσε το βλέμμα σου να χορτάσει από το χρώμα που επικρατεί παντού. Θαυμασμό προκαλούν τα εμβληματικά κτίρια, τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία και φυσικά τα αμέτρητα αξιοθέατα που θα σε κάνουν να καταλάβεις γιατί η Ρωσία φημίζεται για τη χλιδή της. Σε περίπτωση που έχεις μια ξεχασμένη γούνα στην ντουλάπα σου, τώρα είναι η ευκαιρία να τη φορέσεις.
Η Ρωσία είναι η «μητέρα» πολλών διάσημων λογοτεχνών όπως ο Ντοστογιέφσκι, ο Λέων Τολστόι και ο Γκόργκι. Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα που έχουν γραφτεί από Ρώσο συγγραφέα (ή συγγραφέα γενικότερα) είναι η Άννα Καρένινα.

Η Άννα Καρένινα είναι (πολύ) μεγάλο μυθιστόρημα με πρωταγωνίστρια την Άννα Καρένινα, ενώ η ιστορία εκτυλίσσεται ανάμεσα στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Αν και η ιστορία διαδραματίζεται στην αριστοκρατική Ρωσία του 1880, η Μόσχα παραμένει το ίδιο εντυπωσιακή.



Η κεντρική σελίδα μου στο νέο- ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ μου ΜΠΛΟΚ:


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas