"ο οποίος θάρθει με ενέργεια του σατανά με κάθε δύναμη και σημεία και τέρατα ψεύδους, και με κάθε απάτη τής αδικίας, ανάμεσα σ’ αυτούς που χάνονται· επειδή, δεν δέχθηκαν την αγάπη τής αλήθειας για να σωθούν." Β' Θεσσαλονικείς 2:9-10

      


Καλημέρα αγαπημένες φίλες και φίλοι μου, ξεκινώντας την ημέρα μας , με το κεφάλαιο 2 από την επιστολή Β’ Θεσσαλονικείς και το εδάφιο 9:

"ο οποίος θάρθει με ενέργεια του σατανά με κάθε δύναμη και σημεία και τέρατα ψεύδους,

και με κάθε απάτη τής αδικίας, ανάμεσα σ’ αυτούς που χάνονται· επειδή, δεν δέχθηκαν την αγάπη τής αλήθειας για να σωθούν."

Β' Θεσσαλονικείς 2:9-10


Ανάλυση του εδαφίου Β ‘Θεσσαλονικείς κεφάλαιο 2 εδάφιο 9

Ο Παύλος δίνει μια εις βάθος περιγραφή του επερχόμενου 'ανθρώπου της αμαρτίας' σε αυτό το κεφάλαιο. Η άνομη στάση και οι επαναστατικές πράξεις αυτού του «υιού της απώλειας» όχι μόνο θα αντιταχθούν στον αληθινό και ζωντανό Θεό και σε όλα όσα αντιπροσωπεύει, αλλά θα εξυψώσουν τον εαυτό τους πάνω από κάθε θρησκεία, συμπεριλαμβανομένου του Χριστιανισμού, και κάθε άλλη μορφή λατρείας. παγκοσμίως.

Για 2000 χρόνια, η ανομία έχει περιοριστεί μέσω των προσευχών, των επαίνων και των κατορθωμάτων των αγίων της εποχής της Εκκλησίας με τη δύναμη του ενοικούντος Αγίου Πνεύματος. Οι χριστιανοί είναι το εργαλείο που χρησιμοποιεί σήμερα ο Θεός για να καταστείλει την εξάπλωση όλων των μορφών σατανικού κακού και να κηρύξει το ευαγγέλιο της χάρης σε κάθε έθνος.

Σήμερα, οι προσευχές και οι δοξολογίες των χριστιανών εξυψώνουν τον αληθινό και ζωντανό Θεό καθώς λατρεύεται εν πνεύματι και αληθεία. Πόσο τρομερό θα είναι όταν απομακρυνθεί η Εκκλησία, επιτραπεί στην πλήρη δύναμη του κακού να τυλίξει τη γη και αποκαλυφθεί ο Αντίχριστος.

Στο εδάφιο 9 από 2 Θεσσαλονικείς 2, ο Παύλος μας λέει για τις δαιμονικές ενέργειες του Αντίχριστου, ο οποίος θα ενδυναμωθεί από τον Σατανά. Όταν αυτός ο κακός άνθρωπος αποκαλυφθεί στην παγκόσμια σκηνή, θα μαγέψει τους ανθρώπους με τη σατανική του δύναμη, τα κακά σημάδια και τα ψεύτικα θαύματά του. Οι δραστηριότητές του θα σχεδιαστούν για να εξαπατήσουν τους αληθινούς πιστούς και η Αποκάλυψη μας λέει ότι θα έρθει ως άνθρωπος ειρήνης, αλλά ο πόλεμος, η καταστροφή και ο θάνατος θα ακολουθήσουν στο πέρασμά του.

Το εδάφιο 9 μας δίνει επίσης πληροφορίες για τον χαρακτήρα του ερχόμενου «ανθρώπου της αμαρτίας». Η υπερηφάνειά του λάμπει σαν περιδέραιο, καθώς αντιτίθεται και εξυψώνει τον εαυτό του πάνω από κάθε λεγόμενο θεό ή αντικείμενο λατρείας. Αυτό το εδάφιο δίνει μια παραστατική περιγραφή της ασεβούς διάθεσης του ερχόμενου αντίχριστου: «Ο οποίος αντιτίθεται και εξυψώνει τον εαυτό του πάνω από κάθε λεγόμενο θεό ή αντικείμενο λατρείας, έτσι ώστε να πάρει τη θέση του στο ναό του Θεού, εμφανίζοντας τον εαυτό του ως Θεό».

Από την αρχή, το πνεύμα του αντίχριστου εργάζεται προς τον στόχο του Σατανά να εναντιωθεί στον Θεό, να φέρει τον κόσμο υπό τον πλήρη έλεγχό του και να λάβει την αμέριστη λατρεία των ανθρώπων, αλλά ο «άνθρωπος της ανομίας» για τον οποίο γράφει ο Παύλος, δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Στο παρελθόν, άλλοι έχουν μολύνει το Ναό του Θεού, αλλά έρχεται η μέρα που ο Αντίχριστος θα βεβηλώσει το εσώτατο ιερό ενός ανοικοδομημένου Ναού στην Ιερουσαλήμ. Ο Ιησούς αναφέρεται σε αυτό ως: «Το βδέλυγμα που προκαλεί ερήμωση», και για τρεισήμισι χρόνια αυτός ο άνθρωπος θα κυβερνά τον κόσμο με τυραννία και καταστροφή.

Για τριάμισι χρόνια, αυτός ο άνθρωπος θα εργαστεί ακούραστα για να εγκαθιδρύσει τη δική του δεσποτική δικτατορία και να εδραιώσει την παγκόσμια κυριαρχία του. Οι βασιλιάδες της γης θα τον ενδυναμώσουν και όλος ο κόσμος θα ακολουθήσει αυτό το τρομερό «θηρίο» που περιγράφεται περαιτέρω στην Αποκάλυψη. Ωστόσο, η βεβήλωση του Ναού θα τον εκθέσει ως ψευδόχριστο. Το βδέλυγμα που εγκαθιστά στο Ναό του Θεού θα είναι μια κλήση αφύπνισης που θα κάνει τον Ισραήλ να επιστρέψει στον Κύριο.

Αυτό το μικρό απόσπασμα γράφτηκε στους πιστούς στη Θεσσαλονίκη για να διορθώσει το φόβο τους ότι ο «άνθρωπος της αμαρτίας» είχε αποκαλυφθεί και ήταν ήδη στην εξουσία. Φοβόντουσαν ότι η Ημέρα του Κυρίου είχε αρχίσει. Ο Παύλος αρχίζει αυτή την περικοπή με καθησυχαστικά λόγια που τους θύμισαν την προηγούμενη διδασκαλία του για τους έσχατους καιρούς και το «έναυσμα» που θα έθετε σε κίνηση τη φοβερή Ημέρα του Κυρίου.

Τους θυμίζει τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του Αντίχριστου: «Δεν θυμάστε ότι όταν ήμουν ακόμα μαζί σας σας είπα αυτά τα πράγματα;» τους φώναξε απαλά. Ο Παύλος καταλήγει υπενθυμίζοντάς τους ότι ο 'άνθρωπος της αμαρτίας' θα αποκαλυφθεί μόνο όταν απομακρυνθεί ο Συγκρατητής της ανομίας: «Τότε θα αποκαλυφθεί αυτός ο άνομος». Ο Συγκρατητής είναι το Άγιο Πνεύμα και η περιοριστική διακονία Του πραγματοποιείται σήμερα μέσω της Εκκλησίας. Μόνο όταν η Εκκλησία έχει απομακρυνθεί κατά την Αρπαγή και η περιοριστική διακονία του Αγίου Πνεύματος τελειώσει, θα αποκαλυφθεί ο Αντίχριστος.

Ο Δανιήλ πληροφορεί ότι αυτός ο κακός τύραννος θα αποκαλυφθεί στην αρχή της 70ής εβδομάδας του Δανιήλ, με τον Ισραήλ να υπογράφει μια «διαθήκη με θάνατο». Μέχρι εκείνο το κομβικό σημείο της ιστορίας, όταν θα αφαιρεθεί η περιοριστική επιρροή της Εκκλησίας, μέσω της ενοικούσας δύναμης του Πνεύματος, η ταυτότητα του «ανθρώπου της αμαρτίας» θα παραμείνει άγνωστη.

Ο ενάντιος του Θεού είναι ο Σατανάς και οι φαύλες ενέργειές του εργάζονται συνεχώς για να υπονομεύσουν κάθε τι καλό. Επιδιώκει να διαστρεβλώσει την αλήθεια με δαιμονικά δόγματα και να εισαγάγει κάθε αηδιαστική, άθεη συμπεριφορά στη διαγωγή των ανθρώπων, να παραβιάσει τη φυλή που δημιουργήθηκε κατ' εικόνα Θεού. Η τελική του προσπάθεια να αντιταχθεί στον αληθινό και ζωντανό Θεό θα είναι μέσω της τυραννικής βασιλείας του ερχόμενου Αντίχριστου.

Είθε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε τα έργα του Θεού στη ζωή μας όσο υπάρχει ακόμα χρόνος και να προειδοποιούμε τους χαμένους ότι η προσφορά της σωτηρίας είναι ακόμα διαθέσιμη σε όποιον θα έρθει.



Ολοκληρώνοντας με μια μια μικρή προσευχή:

Επουράνιε Πατέρα, Σε ευχαριστώ για τη διακονία και τις διδασκαλίες του αποστόλου Παύλου και για αυτήν την παρηγορητική περικοπή της Γραφής που μας υπενθυμίζει ότι η ανομία θα συνεχίσει να περιορίζεται από τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, καθώς τα σχέδια και οι σκοποί του Θεού προωθούνται μέσω των προσευχών και της δοξολογίας του Σώματος του Χριστού.
Είθε η προσευχή των δικαίων να είναι αποτελεσματική, ισχυρή και να συνεχίσει να περιορίζει την εξάπλωση της ανομίας σε όλο τον κόσμο.
Σε ευχαριστώ που έρχεται η μέρα που ο Σατανάς, η αμαρτία, ο θάνατος και η κόλαση θα ριχτούν στη λίμνη της φωτιάς και η δικαιοσύνη θα εδραιωθεί για πάντα.
Είθε να λατρεύω τον Κύριο με την ομορφιά της αγιότητας και να εργάζομαι τα έργα του Θεού σε κάθε τομέα της ζωής μου, καθώς περπατώ εν πνεύματι και αλήθεια για τη μεγαλύτερη δόξα Του.

 Στο όνομα του Ιησού, προσεύχομαι ,
 ΑΜΗΝ.


Διαβάστε και άλλα με θέμα : Ο ΣΤΙΧΟΣ της ΗΜΕΡΑΣ




ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas