Κ. Βελόπουλος: Ο Σαράκης πήρε αμοιβή 30 εκατομμύρια ευρώ από τις ΗΠΑ για τη Novartis

Θ.Πλεύρης: Μετά τη δήλωση Βελόπουλου η Δικαιοσύνη να εξετάσει αν πρέπει να βγει αμέσως  η κουκούλα.

Ένταση επικράτησε στην Ολομέλεια της Βουλής όταν κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι ο πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Παύλος Σαράκης εισέπραξε δικηγορική αμοιβή ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ από τις Η.Π.Α για την υπόθεση Novartis.

"Το έμαθα μόλις προχθές" είπε χαρακτηριστικά. Στη συζήτηση παρενέβη άμεσα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης  ο οποίος επεξέτεινε τον ισχυρισμό Βελόπουλου λέγοντας ότι με βάση τη δήλωση Βελόπουλου συνάγεται ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis, οι οποίοι σύμφωνα με το πόρισμα στην εξεταστική είναι τα ίδια πρόσωπα σε Η.Π.Α και Ελλάδα παρανόμως έλαβαν καθεστώς προστασίας στην Ελλάδα καθώς είχαν οικονομικό όφελος.

"Μετά από αυτή τη δημόσια δήλωση αρχηγού κόμματος εντός του Κοινοβουλίου η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει  κατά πόσο προστατευόμενοι μάρτυρες που έχουν πάρει  30 εκατομμύρια ευρώ  με τον δικηγόρο τους μπορούν να είναι σε αυτό το καθεστώς προστασίας" είπε ο κ. Πλεύρης.

Λίγη ώρα νωρίτερα και πάλι σε υψηλούς τόνους ο κ. Βελόπουλος είχε καταφερθεί κατά πρώην στελεχών του τα οποία ήταν εκτός εθνικής γραμμής. "Στην Ελληνική Λύση παίρνουμε το κεφάλι σε όποιον κινείται εκτός εθνικής γραμμής. Όταν έμαθα ότι βουλευτής μπαινόβγαινε σε πρεσβεία τον πέταξα έξω από το κόμμα πυξ λαξ" είπε. Συνεργάτες του λίγη ώρα αργότερα διευκρίνισαν ότι η αναφορά Βελόπουλου δεν αφορούσε τον Παύλο Σαράκη αλλά τον Αντώνη Μυλωνάκη.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: real.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas