Ο υπουργός Οικογένειας της Ιταλίας εξηγεί την απόφασή του να μην υπογράψει τη δήλωση της ΕΕ για τους ΛΟΑΤΚΙ!!!!

 


Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η υπουργός Οικογένειας Eugenia Roccella υπερασπίστηκε τη θέση της κυβέρνησης σε συνέντευξή της στην Il Messaggero, δηλώνοντας ότι το έγγραφο ήταν «πολύ ανισόρροπο». [EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI]

Η Ιταλία ήταν μεταξύ των εννέα χωρών της ΕΕ που δεν υπέγραψαν δήλωση που προωθεί τις ευρωπαϊκές πολιτικές υπέρ των ΛΟΑΤ+ κοινοτήτων, προκαλώντας εκτεταμένες διαμαρτυρίες στο εσωτερικό της χώρας, ενώ η κυβέρνηση την περιέγραψε ως «μη ισορροπημένη».

Η άρνηση της Ιταλίας να υπογράψει δήλωση της ΕΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας πυροδότησε πολλές διαμάχες, τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από τους Ιταλούς πολίτες.

Μαζί με την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία, η Ιταλία επέλεξε να μην εγκρίνει το έγγραφο, το οποίο στοχεύει στην προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ και στην καταπολέμηση των διακρίσεων.

Η δήλωση δέσμευσε τα υπογράφοντα κράτη να εφαρμόσουν εθνικές στρατηγικές για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και να διορίσουν νέο Επίτροπο της ΕΕ για την ισότητα μετά τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η υπουργός Οικογένειας Eugenia Roccella υπερασπίστηκε τη θέση της κυβέρνησης σε συνέντευξή της στην Il Messaggero, δηλώνοντας ότι το έγγραφο ήταν «πολύ ανισόρροπο».

«Ο καθένας μπορεί να επιλέξει με ποιον θέλει να αγαπήσει ή να έχει σεξουαλικές σχέσεις. Αλλά η ελευθερία να είσαι αυτός που θέλεις να είσαι, που υποστηρίζεται στο έγγραφο, είναι ένας ιδεολογικός περιορισμός και μια άρνηση της πραγματικότητας, επειδή η πραγματικότητα του σώματος και των σεξουαλικών δεσμών δεν μπορεί να αλλάξει μέχρι το τέλος», δήλωσε ο Roccella, ο οποίος ανήκει στο κόμμα Fratelli d'Italia υπό την ηγεσία της πρωθυπουργού Giorgia Meloni.

«Νομίζω ότι ο λεγόμενος δυαδικισμός των φύλων θα πρέπει να συνεχίσει να ισχύει: Υπάρχουν γυναίκες και υπάρχουν άνδρες. Θέλουμε να διατηρήσουμε την ανθρωπολογία στην οποία βασίζεται η γονεϊκότητα και η συνέχεια της ανθρωπότητας, διότι αν καταργήσεις τους άνδρες και τις γυναίκες, αλλάζει και η γονεϊκότητα και δεν πρέπει να εκπλαγείς αν δεν συλληφθούν άλλα παιδιά», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει την ένταξη των ατόμων που υποβάλλονται σε αλλαγή φύλου και αντιτίθεται στην τρανσφοβία, απορρίπτει τις προσπάθειες αλλαγής του θεμελιώδους ανθρώπινου παραδείγματος.

«Προσπαθούν να αρνηθούν όχι μόνο τη βιολογία αλλά και το σώμα, το οποίο βασίζεται στη διαφορά φύλου μεταξύ ανδρών και γυναικών», κατέληξε ο υπουργός.


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: euractiv.com

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas