Αν αγαπάτε το ψωμί
σίγουρα θα θέλετε να το απολαμβάνετε φρέσκο και αφράτο. Για να μην αγχώνεστε ότι
θα χαλάσει σύντομα δοκιμάστε αυτά τα τέσσερα κόλπα του για να το διατηρήσετε
ολόφρεσκο για πολύ καιρό
Το ψωμί αποτελεί ένα
βασικό τρόφιμο σε πολλά νοικοκυριά, αλλά μπορεί να μπαγιατέψει και να
μουχλιάσει πολύ γρήγορα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά χρήσιμα hacks αποθήκευσης για
να δοκιμάσετε.
Προσθέστε ένα ματσάκι
σέλινο.
Ο ειδικός σε θέματα που
αφορούν τον καταναλωτή Τομ Τσερτ είπε: «Αν έχετε ποτέ ανοίξει ένα καρβέλι ψωμί
για να φτιάξετε ένα σάντουιτς και ανακαλύπτετε ότι έχει μουχλιάσει, σκεφτείτε
να βάλετε την επόμενη φορά ένα σέλινο στη σακούλα του ψωμιού».
«Μπορεί να ακούγεται
περίεργο, αλλά το ψωμί θα απορροφήσει την υγρασία που παρέχει το σέλινο και, με
τη σειρά του, θα παραμείνει φρέσκο. «Το καρβέλι σας δεν θα στεγνώσει και δεν θα
μουχλιάσει γρήγορα, οπότε οι πιθανότητές σας να φτιάξετε το αγαπημένο σας
σάντουιτς θα αυξηθούν!»
Σύμφωνα με τον ειδικό, το
ψωμί που αγοράζεται από το κατάστημα μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις
εβδομάδες χρησιμοποιώντας αυτή τη συμβουλή αποθήκευσης.
Χρησιμοποιήστε μια
σακούλα ψωμιού.
Η Sophie Trueman, ειδικός
από το Too Good To Go, είπε: «Να θυμάστε ότι εάν το ψωμί είναι φρέσκο, δεν
πρέπει να το αποθηκεύετε σε αεροστεγή σακούλα, καθώς δεν θα μπορεί να…
αναπνεύσει. Πρέπει να το αφήσετε να αναπνεύσει ώστε να διατηρηθεί φρέσκο. Η αποθήκευσή
του σε ένα καλάθι ψωμιού ή σε μια υφασμάτινη σακούλα, όπως αναφέρθηκε, ώστε να
κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.»
Βάλτε το στο ψυγείο
Η Sophie συνέστησε επίσης
τη συντήρησή του ψωμιού στο ψυγείο, ειδικά όταν πρόκειται για ψωμί σάντουιτς σε
φέτες. Η ειδικός είπε ότι το ψωμί «θα διατηρηθεί πολύ περισσότερο, και μάλιστα
μετά από την ημερομηνία λήξης του». Φροντίστε, όμως, να σφραγίσετε το ψωμί και
μην το τοποθετήσετε κοντά σε φρούτα ή λαχανικά, ειδικά σε μπανάνες.
Στην κατάψυξη
Το μεγαλύτερο μέρος του
ψωμιού μπορεί να καταψυχθεί για έως και τρεις μήνες και θα ξεπαγώσει τέλεια
μέσα σε λίγες ώρες. Το ψωμί για σάντουιτς σε φέτες μπορεί επίσης να φρυγανιστεί
απευθείας από κατεψυγμένο.
Για κάθε καρβέλι που σκοπεύετε να καταψύξετε, είναι καλύτερο να το τυλίξετε διπλά, ώστε να έχει φρέσκια γεύση όταν ξεπαγώσει. Φροντίστε να γράψετε την ημερομηνία σε μια ετικέτα, καθώς είναι καλύτερο να τη χρησιμοποιήσετε μέσα σε λίγους μήνες για να αποφύγετε τυχόν κίνδυνο να καταστραφεί από το ψύχος στην κατάψυξη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ & ΑΛΛΑ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ , ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ? , ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Δημοσίευση σχολίου