Ο ΣΤΙΧΟΣ, με το ΕΔΑΦΙΟ της ΗΜΕΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 21/ 5/2024 , στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

 





Ο Θεός έκανε αυτόν που δεν είχε αμαρτία να είναι αμαρτία για μας, έτσι ώστε σε αυτόν να γίνουμε η δικαιοσύνη του Θεού.

Β’Κορινθίους 5:21


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΤΙΧΟ:

 

Ο Ιησούς ήταν τέλειος, πεντακάθαρος, άγιος, δίκαιος και καθαρός.

 Ωστόσο, έγινε αυτό που μισούσε: αμαρτία.
Το έκανε αυτό στο σταυρό, κουβαλώντας το βάρος της αμαρτίας του κόσμου. Γιατί, λοιπόν, να κάνει κάτι τέτοιο ο Ιησούς; Επειδή ο Κύριος μας αγαπούσε και ήθελε να είμαστε αυτό που είναι: η δικαιοσύνη του Θεού. Η μεγάλη αλήθεια για τον ερχομό του Ιησού στη γη είναι ότι ο Θεός μας αγάπησε περισσότερο από ό,τι μίσησε την αμαρτία (Ιωάννης 3:16-17). Ως Θεός, ο Ιησούς εισήλθε στον κόσμο της αμαρτίας και του θανάτου μας για να δείξει την αγάπη του Θεού για όλους τους ανθρώπους, και στη συνέχεια έδωσε τον εαυτό του για να μας κάνει τη δικαιοσύνη του Θεού. Δοξάστε τον Θεό για το δώρο του, ένα δώρο που είναι πολύ μεγάλο για να το περιγράψουν επαρκώς τα λόγια!

 

Η  ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

 

Παντοδύναμε και στοργικέ  Πατέρα, σε ευχαριστώ που με έκανες άγιο με  – τη δικαιοσύνη σου – και το έκανες αυτό με τη θυσία του Ιησού.
 Σε ευχαριστώ, αγαπημένε μου  Σωτήρα, που πλήρωσες ένα τόσο φρικτό τίμημα, όχι μόνο πεθαίνοντας στο σταυρό, αλλά επίσης με το να γίνεις αμαρτία μου και να απομακρύνεις την ενοχή μου.
Όλος ο έπαινος, η ευχαριστία, η δοξολογία ανήκουν  σε σένα,  Ουράνιε πατέρα  για το σχέδιό σου, και δόξα σε σένα, αγαπημένε μου  Ιησού, για τη θυσία σου.
Αμήν.

Διαβάστε και άλλη ανάλυση στίχων στον σύνδεσμο:

https://logotexnikoperiboli-archives.blogspot.com/search/label/Ο%20ΣΤΙΧΟΣ%20της%20ΗΜΕΡΑΣ


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas