25 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Μέτρια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Αν νηστεύεις ή προσέχεις τη διατροφή σου το σπανακόρυζο
είναι ιδανικό. Μην ξεχάσεις να βάλεις αρκετό λεμόνι.
Συστατικά
1 κιλό σπανάκι πολύ καλά καθαρισμένο και πλυμένο
250 γραμμάρια ρύζι
1 φλ. λάδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις σε μία μεγάλη κατσαρόλα ένα ποτήρι νερό
Προσθέτεις το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το ρύζι, το
ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το
ρύζι
Προσθέτεις ελάχιστο νερό μόνο εάν είναι απαραίτητο
Αφού βράσει το ρύζι και λίγο πριν αφαιρέσεις την κατσαρόλα
από τη φωτιά ρίχνεις το χυμό λεμονιού.
Κεντρική photo: iStock
Πηγή:
(tlife.gr)
Δημοσίευση σχολίου