Τα τρία ποτά που προκαλούν πρόωρη γήρανση!

 


Η υγεία του δέρματός σας δεν επηρεάζεται μόνο από τα προϊόντα που εφαρμόζετε σε αυτό καθημερινά, αλλά και από το τι καταναλώνετε.

Τα τρία ποτά που προκαλούν πρόωρη γήρανση

Ένας ειδικός περιγράφει τρία ποτά που προκαλούν φλεγμονή στον οργανισμό, μία από τις κύριες αιτίες γήρανσης. Ένα από αυτά μάλιστα, οι περισσότεροι άνθρωποι το καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση.

Ο Robert Love, νευροεπιστήμονας που ειδικεύεται στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ, δήλωσε: «Το νούμερο τρία ήταν μια πραγματική έκπληξη για μένα, επειδή θεωρείται γενικά υγιεινό».

Δείτε ποια ποτά γερνάνε πρόωρα την επιδερμίδα σας, αλλά και πώς θα απολαύσετε το τελευταίο ρόφημα της λίστας χωρίς να επιβαρύνετε το δέρμα σας.

 

Αλκοόλ

Αν και κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί μελέτες που συνδέουν την μέτρια κατανάλωση αλκοόλ με κάποια οφέλη για την υγεία, οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις του στην υγεία δεν είναι γενικά καλές.

«Το αλκοόλ γερνάει το δέρμα σας. Ο βασικός τρόπος με τον οποίο το κάνει, είναι μέσω της αφυδάτωσης. Το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα, επομένως αφυδατώνει το δέρμα και μπορεί να σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτεροι. Παράλληλα, γερνάει τον εγκέφαλο, ενώ είναι επιβλαβές για το έντερο και σίγουρα για το συκώτι. Το αλκοόλ βλάπτει τη σύνδεση εγκεφάλου-εντέρου και έχει επιπτώσεις στον ύπνο. Όλα αυτά το καθιστούν εξαιρετικά επιζήμιο για την υγεία» αναφέρει ο επιστήμονας.

 

Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά είναι πλούσια σε σάκχαρα που ανεβάζουν τη γλυκόζη στο αίμα σας.

Ο Love εξηγεί ότι αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τα επίπεδα φλεγμονής, η οποία είναι μία από τις κύριες αιτίες της γήρανσης του σώματος γενικά και του δέρματος ειδικότερα.

«Για να μην αναφερθούμε στα αναψυκτικά διαίτης, τα οποία είναι ακόμη πιο επιζήμια για την υγεία» προσθέτει.

 

Καφές

Παρότι ο καφές έχει οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της συμβολής του στην υγεία του εγκεφάλου και του μικροβιώματος του εντέρου, η καφεΐνη είναι έχει διουρητική δράση.

«Η καφεΐνη μπορεί να αφυδατώσει το σώμα και το δέρμα σας και να σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτεροι. Δεν λέω να μην ξαναπιείτε ποτέ καφέ. Αν σας αρέσει ο καφές ή τα ροφήματα που περιέχουν καφέ -και πολλά από αυτά είναι πολύ υγιεινά για τον εγκέφαλο και το σώμα- βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό. Αυτό μπορεί να διασφαλίσει ότι η καφεΐνη είναι υγιεινή, ενώ θα βοηθήσετε μέσω της ενυδάτωσης και την επιδερμίδα σας».

 

Πηγές: express.co.uk &  (onmed.gr)

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas