8 χαρακτηριστικά που έχουν όλοι οι καλοί μπαμπάδες!!!


Υπάρχουν μπαμπάδες που λατρεύουν τα παιδιά τους, υπάρχουν μπαμπάδες που δεν ασχολούνται, μπαμπάδες που κάνουν μόνο όσα πρέπει και μπαμπάδες που θέλουν να έχουν την ίδια συμμετοχή με την μαμά στη ζωή των παιδιών τους. Οι καλοί μπαμπάδες προστατεύουν τα παιδιά τους, τα έχουν προτεραιότητα στη ζωή τους και θα έκαναν τα πάντα για να εξελιχθούν οι ίδιοι ώστε να γίνουν σωστά πρότυπα για τα παιδιά τους. Το ίδιο και οι μαμάδες άλλωστε!

 

1.Οι καλοί μπαμπάδες αγαπούν τη μαμά των παιδιών τους

Οι καλοί μαμάδες δείχνουν την αγάπη τους στην μητέρα των παιδιών τους. Ακόμα κι αν είναι διαζευγμένοι την σέβονται και το δείχνουν.

 

2.Οι καλοί μπαμπάδες αγαπούν άνευ όρων τα παιδιά τους

Και τους το δείχνουν. Εκφράζουν τα συναισθήματά τους και εξασφαλίζουν ότι τα παιδιά τους γνωρίζουν ότι τους αγαπούν.

 

3.Οι καλοί μπαμπάδες ωριμάζουν

Όταν αποκτάμε παιδιά συνειδητοποιούμε καθημερινά ποιος είναι ο ρόλος μας στη ζωή τους. Τα παιδιά δεν θέλουν ακόμα ένα φίλο, θέλουν γονείς. Κι οι καλοί μπαμπάδες ωριμάζουν και γίνονται μπαμπάδες, αναλαμβάνουν τις ευθύνες και γίνονται οι άντρες πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχτεί η οικογένεια.

 

4.Οι καλοί μπαμπάδες είναι  παρόντες

Ο ποιοτικός χρόνος είναι σημαντικός αλλά το ίδιο και ο… χρόνος. Όλοι έχουν τις ίδιες ώρες μέσα στη μέρα και οι καλοί μπαμπάδες δίνουν τον ίδιο χρόνο που απαιτείται και για το παιχνίδι και για τη ρουτίνα στη ζωή ενός παιδιού.

 

5.Παρέχουν ασφάλεια

Οι καλοί μπαμπάδες, ό,τι δουλειά κι αν κάνουν, όσα χρήματα κι αν βγάζουν, είναι άνθρωποι στους οποίους η οικογένεια μπορεί να στηριχτεί για να υπάρχει ασφάλεια, σταθερότητα και αγάπη στο σπίτι.

 

6.Οι καλοί μπαμπάδες ξέρουν να βάζουν όρια

Τα παιδιά χρειάζονται όρια και οι καλοί μπαμπάδες το γνωρίζουν αυτό. Η σταθερότητα, η συνέπεια και ο ισορροπημένος χαρακτήρας του μπαμπά μπορεί να θέσει ξεκάθαρα όρια στα παιδιά χωρίς φωνές και τιμωρίες.

 

7.Οι καλοί μπαμπάδες μαθαίνουν στα παιδιά τους να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους

Τα παιδιά που μαθαίνουν από τους γονείς τους πώς να αποφεύγουν τις ευθύνες, να ρίχνουν το φταίξιμο αλλού και να αποφεύγουν τις συνέπειες των πράξεών τους, κάποια στιγμή θα αποτύχουν. Οι καλοί μπαμπάδες μπορούν να γίνουν καλά πρότυπα στη ζωή τους για το τι σημαίνει “αναλαμβάνω τις ευθύνες μου”.

 

8.Οι καλοί μπαμπάδες μαθαίνουν στα παιδιά τους να αγαπούν τη ζωή

Όταν οι γονείς είναι ευτυχισμένοι, είναι και τα παιδιά. Οι καλοί μπαμπάδες μαθαίνουν στα παιδιά τους να αγαπούν τη ζωή και να εκτιμούν όσα έχουν.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: themamagers.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas