Αυτές οι γεμιστές πιπεριές είναι ένα τέλειο ορεκτικό για
κάθε περίσταση. Είναι νόστιμες, εύκολες στην παρασκευή τους και απαιτούν μόνο
τρία υλικά, οπότε είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα ή δείπνο.
Συνταγή για γεμιστές πιπεριές με προσούτο και τυρί
Υλικά
1 κιλό χρωματιστές πιπεριές
115 γραμμάρια προσούτο
1 συσκευασία τυρί κρέμα (περίπου 180 γραμμάρια)
Οδηγίες
Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Κόψτε κάθε πιπεριά στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους και
το στέλεχος.
Κόψτε το προσούτο σε κομμάτια και βάλτε ένα κομμάτι σε κάθε
μισή πιπεριά.
Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα. Αν το προσούτο
βγαίνει έξω από τις πιπεριές, διπλώστε το προς τα πάνω για να καλύψει το τυρί.
Τηγανίστε στον αέρα μέχρι το τυρί να γίνει πολύ ζεστό και
μαλακό, για περίπου 5 λεπτά.
Για να φτιάξετε τις γεμιστές πιπεριές στο φούρνο ακολουθήστε
τα εξής βήματα:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Κόψτε κάθε πιπεριά στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε τους
σπόρους και το στέλεχος.
Κόψτε το προσούτο σε κομμάτια στο μέγεθος της πιπεριάς και
βάλτε ένα κομμάτι σε κάθε μισή πιπεριά.
Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας τυρί σε κάθε μισό πιπέρι. Αν
το προσούτο κρέμεται από τις πλευρές της πιπεριάς, διπλώστε το προς τα πάνω για
να καλύψει το τυρί.
Τοποθετήστε τις γεμιστές μίνι πιπεριές σε ένα ταψί λαδωμένο
ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε τις γεμιστές μίνι πιπεριές για 20-25 λεπτά, ή μέχρι το
τυρί να λιώσει και να ροδίσει.
Οι γεμιστές πιπεριές είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε!
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: enikos.gr
Δημοσίευση σχολίου