Φρέσκα τορτελίνια με κοτόπουλο σε σάλτσα βουτύρου!!!


 

Μια συνταγή πέρα από τα συνηθισμένα σε ό, τι αφορά τα ζυμαρικά, φρέσκα τορτελίνια τυριών με κοτόπουλο μαγειρεμένο σε σάλτσα βουτύρου και άρωμα φασκόμηλου.

Μπορεί τα φρέσκα ζυμαρικά να απαιτούν λίγο παραπάνω προσοχή στο μαγείρεμα και στο πέρασμά τους από τη σάλτσα, η γεύση τους όμως είναι τόσο ακαταμάχητη που κάθε πιθανή δυσκολία μετατρέπεται αυτόματα σε πρόκληση.

Φρέσκα τορτελίνια τυριών με κοτόπουλο σε σάλτσα βουτύρου και άρωμα φασκόμηλου

Υλικά για 4 μερίδες:

 

500 γρ φρέσκα τορτελίνια με γέμιση τυριών (τα βρίσκουμε στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ και σε επιλεγμένα τοπικά καταστήματα)

400 γρ κοτόπουλο φιλέτο (1 διπλό στήθος μικρό)

80 γρ αγελαδινό βούτυρο

50 γρ κονιάκ

40 γρ κουκουνάρι

Μερικά φύλλα από φρέσκο φασκόμηλο για το μαγείρεμα και λίγο ψιλοκομμένο φασκόμηλο για το σερβίρισμα

Τριμμένη παρμεζάνα

Πάπρικα καπνιστή

Αλάτι & πιπέρι

 


Μαγείρεμα και σερβίρισμα:

 

Αρχικά ξεκινάμε με το κοτόπουλο και τη σάλτσα που χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο. Παράλληλα όμως βάζουμε και το νερό να βράσει για να ρίξουμε τα τορτελίνια

Σε ένα μεγάλο τηγάνι απλώνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε λεπτά φιλετάκια. Ενδιάμεσα ακουμπάμε το βούτυρο σε κομμάτια

Βάζουμε στη φωτιά και παράλληλα με το σοτάρισμα καρυκεύουμε το κρέας με το αλατοπίπερο και την καπνιστή πάπρικα

Ρίχνουμε στο τηγάνι το κουκουνάρι και 3 – 4 φυλλαράκια από το φρέσκο φασκόμηλο κομμένα στη μέση

Σοτάρουμε καλά και από τις δυο πλευρές το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αν η φωτιά αρπάζει το κρέας, τότε τη χαμηλώνουμε λίγο

Μόλις έχουμε στο κοτόπουλο ένα χρυσαφί χρώμα σβήνουμε με το κονιάκ

Αφήνουμε 1 – 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και κλείνουμε τη φωτιά

Βράζουμε τα φρέσκα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού αφαιρώντας όμως 1 λεπτό από το χρόνο βρασμού που δίνεται στη συσκευασία

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίχνουμε απευθείας τα τορτελίνια στη σάλτσα προσθέτοντας και λίγο από το νερό της κατσαρόλας για να χυλώσει η σάλτσα

Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μη διαλύσουμε τα τορτελίνια και μόνο όσο χρειάζεται για να βραχούν από τη σάλτσα

Στο τέλος προσθέτουμε λίγο από την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο φασκόμηλο.



ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή:  Notospress.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas