Θα πληρώσουμε στην Τουρκία 2 εκατ. δολ. μέχρι το τέλος της χρονιάς για… λουλουδοπόλεμο!!!!


Ένα ποσοστό θα πάει κατ’ευθείαν στα ταμεία της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας!

Η Ελλάδα θα πληρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια την Τουρκία για… λουλουδοπόλεμο!  Συγκεκριμένα η βιομηχανία γαρυφάλλων της Τουρκίας έχει δεχθεί παραγγελίες από την Ελλάδα ύψους 2 εκατ. δολ., τα οποία θα πάνε σε νυχτερινά κέντρα και ταβέρνες την εορταστική περίοδο για τον γνωστό «λουλουδοπόλεμο»!

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο DHA, το σημαντικότερο κέντρο παραγωγής της βιομηχανίας κομμένων λουλουδιών στην Τουρκία βρίσκεται στην Αττάλεια και ήδη έχουν ξεκινήσει οι αποστολές των κομμένων λουλουδιών προς την Ελλάδα για την εορταστική περίοδο.

Αυτό παρέχει σοβαρή κίνηση στον κλάδο και έχει γίνει πηγή εισοδήματος, γράφει το τουρκικό πρακτορείο, ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Καλλωπιστικών Φυτών και Προϊόντων της Κεντρικής Ανατολίας, İsmail Yılmaz σχολιάζει: «Είναι ένα προϊόν που καταναλώνεται εντατικά στην Ελλάδα, ιδιαίτερα την περίοδο της Πρωτοχρονιάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τα δύο εκατομμύρια που θα λάβει η Τουρκία από την Ελλάδα για τα… λουλούδια, θα πάνε κατ’ ευθείαν στην τουρκική πολεμική βιομηχανία, όπως κάθε εξαγωγική δραστηριότητα οιουδήποτε οικονομικού κλάδου της Τουρκίας βάσει νόμου.

Πόσα υπολογίζεται να δαπανήσουν οι Έλληνες για λουλουδοπόλεμο τις ημέρες των εορτών; Από μια απλή αναγωγή όπου η δεκάδα πανεριών έχει συνήθως 100 γαρύφαλλα, κάπου 50 εκατ. ευρώ θα ξοδευτούν την περίοδο των εορτών σε λουλούδια, τα οποία κατά κανόνα είναι «μαύρο χρήμα».

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή:pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas