Νέο βίντεο από την καταστροφή του νοσοκομείου της Γάζας! Η νύχτα έγινε μέρα!



Το μέγεθος της έκρηξης δημιουργεί πολλά ερωτηματικά

Ένα νέο βίντεο από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Al-Ahli Arabi Baptist στην Γάζα, βλέπει το φως της δημοσιότητας και δημιουργεί και αυτό την ίδια απορία:

Άσχετα με το αν πρόκειται για παλαιστινιακή ρουκέτα ή για ισραηλινό βλήμα JDAM, η έκρηξη είναι πραγματικά τεράστιου μεγέθους και δεν αιτιολογείται σε καμία από τις δύο περιπτώσεις και σίγουρα όχι από την γόμωση ενός παλαιστινιακού πυραύλου.

Για παράδειγμα, στην Ασκελόν είδαμε παλαιστινιακή ρουκέτα να χτυπάει κτίριο της πόλης και να καταστρέφει μισό όροφο.

Είναι πολύ πιθανό ότι τα στελέχη της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο είχαν αποθηκεύσει πυρομαχικά, ίσως και καύσιμα κι έτσι προκλήθηκε το αποτέλεσμα αυτό.

Από προχθές υπάρχει μία επικοινωνιακή μάχη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων για το ποιος προκάλεσε την καταστροφή στο νοσοκομείο της Γάζας και ποιος τελικά θα την «χρεωθεί».

Σε καμία περίπτωση είτε οι Ισραηλινοί είτε  οι Παλαιστίνιοι δε χτύπησαν το νοσοκομείο ηθελημένα.

Ήταν ακούσια η προσβολή, δηλαδή έγινε κατά λάθος, γιατί και οι Ισραηλινοί δεν είχαν κανένα συμφέρον να προκληθεί μία τέτοια σφαγή καθώς άπαντες θα στρέφονταν εναντίον τους, αλλά ούτε και η Χαμάς καθώς η οργάνωση στηρίζεται εν πολλοίς στην λαϊκή υποστήριξη την οποία απολαμβάνει.

Το χτύπημα αυτό πάντως, αν έγινε από τους Ισραηλινούς συνέβη είτε λόγω λαθεμένων πληροφοριών, που προκάλεσαν επίσης μία λαθεμένη στόχευση, είτε από δυσλειτουργία του συστήματος κατεύθυνσης του βλήματος JDAM, είτε επειδή οι Ισραηλινοί πιλότοι προσπαθούν να χτυπήσουν σε πραγματικό χρόνο στόχους της Χαμάς και δεν πρόλαβαν να εκτίμησαν σωστά την κατάσταση.

Για παράδειγμα, εάν πάνω στην οροφή του νοσοκομείου υπήρχε εκτοξευτήρας ρουκετών της Χαμάς, είναι πιθανό να επιχείρησαν να τον καταστρέψουν άμεσα χωρίς να αξιολογήσουν εάν το κτίριο ήταν νοσοκομείο ή κάτι άλλο.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή:pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas