«Ιπτάμενη αλεπού»: Γιγαντιαία νυχτερίδα δάγκωσε γυναίκα!!! Γιατί φοβάται ότι μολύνθηκε από θανατηφόρο ιό;;;


Μια γυναίκα από την Αυστραλία φοβάται ότι έχει θανατηφόρο ιό μετά το δάγκωμα νυχτερίδας στο κεφάλι ενώ βρισκόταν σε διακοπές. «Δεν ήθελα να πιστέψω ότι με δάγκωσε μια νυχτερίδα», είπε η Sandi Galloway στην Cairns Post για την επίθεση, η οποία συνέβη ενώ εκείνη και ο σύζυγός της Gordon επισκέπτονταν τα αξιοθέατα στο Cairns του Queensland.

Το ζευγάρι επέστρεφε με τα πόδια στο ξενοδοχείο του γύρω στις 23.00., αφού είχαν πάει για καφέ με φίλους τους. Ξαφνικά η Galloway ένιωσε κάτι να πετάει κοντά της.

«Ένιωσα κάτι να πετάει πάνω από το κεφάλι μου», είπε η τρομοκρατημένη γυναίκα, περιγράφοντας τη… συνάντηση με την γιγαντιαία νυχτερίδα.

Καθώς είναι μερικώς τυφλή, η Galloway σήκωσε το χέρι της για να εμποδίσει το άγνωστο πλάσμα και να μην πέσει πάνω της.

Τότε συνέβη το αδιανόητο: «Στη συνέχεια, ένιωσα αυτό το τσίμπημα, σαν δύο καρφίτσες στο μέτωπό μου», θυμάται η γυναίκα, η οποία αρχικά δεν μπορούσε να δεχθεί ότι την είχε δαγκώσει νυχτερίδα, παρά το γεγονός ότι ο σύντροφός της, τής είπε ότι αυτό είχε συμβεί.

Την είχε δαγκώσει συγκεκριμένα μια ιπτάμενη αλεπού, το μεγαλύτερο είδος νυχτερίδων στον κόσμο, με άνοιγμα φτερών έως και 1,5 μέτρο, μεγαλύτερο και από ένα γεράκι με κόκκινη ουρά.

Ωστόσο, η Galloway είπε ότι έπεισε τον εαυτό της ότι «ήταν μάλλον μια αράχνη», παρόλο που βαθιά μέσα της ήξερε ότι δεν ήταν έτσι. Δεν ήθελε να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, δηλαδή ότι είχε δεχτεί επίθεση από ένα ιπτάμενο τρωκτικό.

Αφού δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα εκτός από κούραση και απώλεια όρεξης, ξέχασε την περιπέτεια που είχε και επέστρεψε σπίτι της.  «Δεν ήθελα να φαίνομαι ανόητη πηγαίνοντας σε έναν γιατρό για το δάγκωμα γιατί πίστευα ότι αυτό δεν είχε συμβεί στην πραγματικότητα», ανέφερε. «Τότε το είπα στην κόρη μου και μου είπε ότι θα μπορούσα να πάθω λύσσα από αυτό και θα μπορούσα να πεθάνω».

Ενώ οι νυχτερίδες αυτές δεν μεταφέρουν λύσσα, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, ο οποίος επιτίθεται στο νευρικό σύστημα και έχει ποσοστό θνησιμότητας 100% στην Αυστραλία.

Από την ταυτοποίηση του ιού το 1996, υπήρξαν μόνο τρεις περιπτώσεις μόλυνσης σε ανθρώπους, οι οποίοι πέθαναν «ως αποτέλεσμα μόλυνσης από ABLV ύστερα από δάγκωμα ή γδάρσιμο από νυχτερίδες», ανέφερε η New South Wales Health. Και οι τρεις περιπτώσεις ήταν στο Κουίνσλαντ ενώ η μία αφορούσε ένα οκτάχρονο αγόρι.

Ανήσυχη, η Galloway έκλεισε ένα ραντεβού με τον γιατρό της, οπότε τελικά παραπέμφθηκε σε έναν ειδικό στις μολυσματικές ασθένειες.

Η Galloway φέρεται να έκανε πέντε ενέσεις την Τετάρτη και θα χρειαστούν άλλες τρεις τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

«Αν χάσω μια ένεση, πρέπει να ξεκινήσω ξανά την όλη διαδικασία», είπε η Galloway, που αναγκάστηκε να αναβάλει την εξέταση για τον καρκίνο λόγω της δοκιμασίας.

«Πρέπει να επαναπρογραμματίσω τη μαγνητική τομογραφία επειδή είχα όγκο στον εγκέφαλο και πηγαίνω για ετήσιες εξετάσεις για να βεβαιωθώ ότι είναι αδρανής, αλλά δεν μπορώ να κάνω μαγνητική τομογραφία ενώ ακολουθώ αυτή την πορεία θεραπείας», είπε.

Η Galloway ορκίζεται να μην επιστρέψει ποτέ στο Cairns, εκτός εάν οι ιπτάμενες αλεπούδες… εξαφανιστούν και καλεί την τοπική κυβέρνηση να αναλάβει δράση για αυτό. «Θα ήταν το καλύτερο για το Cairns να απομακρύνει τις νυχτερίδες από την πόλη και να τις μεταφέρει σε μια περιοχή που δεν έχει τόσο κόσμο», δήλωσε.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Cairns , λέει ότι αυτή τη στιγμή εξετάζει το κατάλληλο σχέδιο δράσης μετά το «σπάνιο αλλά ανησυχητικό περιστατικό».

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas