Αδιανόητες καταγγελίες και πλήρης εγκατάλειψη- Καραβάνια αστέγων στην Θεσσαλία - Τους διώχνουν και από τα ξενοδοχεία.


Η Θεσσαλία μετρά τις πληγές της μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel ωστόσο το έργο της αποκατάστασης των ζημιών θα είναι χρονοβόρο. Όμως, την ώρα που οι πλημμυροπαθείς καλούνται να σταθούν στα πόδια τους... φαίνεται πως το κράτος δεν λειτουργεί με ταχύτητα προς την κατεύθυνση της παροχής στήριξης στους πληγέντες.

«Θέλουμε ψυχολόγος. Θέλουμε γιατρούς. Θέλουμε αντιτετανικούς ορούς, εμβόλια. Δεν ξέρουμε τι μας κάνουν. Εμβόλια. Χρειαζόμαστε εμβόλια. Δεν υπάρχει πουθενά το κράτος. Δεν εμφανίστηκε κανένας», είπε στον Alpha κάτοικος του Κοσκινά.Άλλη κάτοικος της περιοχής είπε από την πλευρά της: «Έπαιρνα τηλέφωνο την περιφέρεια, το νερό είχε φτάσει στις σκεπές και μου έλεγαν κάντε υπομονή ο Κοσκινάς αντέχει ακόμη. Τι πρέπει να γίνει; Πρέπει να πνιγούν άνθρωποι και μετά να έρθουν να κάνουν κάτι;».

Οι καταγγελίες όμως δεν σταματούν εκεί. Οι πλημμυροπαθείς που είχαν βρει καταφύγιο σε ξενοδοχεία φαίνεται πως εκδιώκονται άρον άρον.

«Όσων αφορά την φιλοξενία, διώχνουν τον κόσμο από τα ξενοδοχεία. Και που θα πάνε; Πού θα πάμε μάλλον; Όλοι μας. Άντε εγώ και κάποιοι άλλοι να έχουμε συγγενείς με πρώτο βαθμού συγγένεια να μας φιλοξενήσουν. Μέχρι πότε; Τα παιδιά θα ανοιξουν τα σχολεία. Σε ποια σχολεία θα πάνε; Αναρωτήθηκε κανένας;», είπε κάτοικος του Κοσκινά.

 

Τριτοκοσμικές συνθήκες μετά την υποχώρηση του νερού

«Είναι τραγική η κατάσταση. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Και εκτός αυτού υπάρχει κίνδυνος αρρώστιας. Είναι μία υγειονομική βόμβα. (Εγώ) ασχολούμαι με το εμπόριο. Με γλυκά του κουταλιού. Είναι μία αγροτική περιοχή. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αυτό. Όλοι οι αγρότες έχουν πάθει μία τεράστια ζημιά. Που είναι ανεπανόρθωτη. Χρειάζονται βοήθεια επειγόντως», είπε ο κ. Κώστας κάτοικος του Κοσκινά στην τηλεόραση του Alpha.

Δείχνοντας το σπίτι του είπε στην κάμερα: «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Φανταστείτε το νερό ήταν μέχρι τη μέση. (…) Τρία μέτρα νερό και».

Εξομολογήθηκε πως οι χωριανοί του που σώθηκαν όπως και αυτός μαζευτήκανε στα ψηλά σπίτια για να αποφύγουν το νερό που «έπνιξε» την περιοχή.

«Ήμασταν 50 άτομα και γλιτώσαμε τελευταία στιγμή. Το νερό είχε ανέβει επάνω και λέμε τι θα γίνει. Παιδιά, ηλικιωμένοι, τελικά ήρθαν με βάρκες και βγήκαμε. Τελευταία στιγμή», πρόσθεσε.


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas