Όταν τα μικρά παιδιά επιτίθενται ...

Όλα τα παιδιά, από τη στιγμή που θα ορίσουν τις κινήσεις τους, θα δοκιμάσουν να χτυπήσουν κάτι. Και αφού καταλάβουν την επίδραση του χτυπήματος, ενθουσιασμένα θα συνεχίσουν. 

Πολλές φορές θα είναι ενστικτώδης αντίδραση γιατί ένιωσαν να απειλούνται και αυτός είναι ο αυθόρμητος τρόπος που χρησιμοποιούν στο φόβο. 

Άλλες φορές, μπορεί να νιώσουν απογοητευμένα από κάτι που δεν κατάφεραν και να το εξωτερικεύσουν κάνοντας επίθεση σε όποιον είναι μπροστά τους. 

Άλλος λόγος μπορεί να είναι κάποιες αλλαγές στη ζωή τους που τα δυσκολεύει. 

Ή μπορεί να είναι κουρασμένα και να πεινάνε… 

Σίγουρα όμως δυσκολεύονται από κάτι, το οποίο πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και να το λύσουμε επιτόπου. 

Η επιθετικότητα θα μετριαστεί και θα εξαφανιστεί κάποια στιγμή, όταν μπορέσουν να χειριστούν το λόγο αντί για τις γροθιές. Όταν θα είναι ικανά να εκφραστούν και να εξωτερικεύουν αυτά που νιώθουν (μας καθησυχάζουν οι ειδικοί).

Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να ξεπεράσουμε «αναίμακτα» αυτή τη συμπεριφορά;

άμεση αντίδραση από το πρώτο χτύπημα που θα καταφέρει το μικρό μας. Μπορούμε να πούμε «αρκετά».

να απομακρύνουμε το παιδί από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, για 3 λεπτά περίπου,  ώστε να καταλάβει ότι αυτή η συμπεριφορά δεν το αφήνει να διασκεδάσει.

να συμπεριφερθούμε ήρεμα, χωρίς φωνές και απότομες χειρονομίες. Έτσι θα μάθει ότι στις καταστάσεις που δυσκολευόμαστε δεν αντιδρούμε με φωνές και κατηγορίες, αλλά συζητώντας.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: Babytips.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas