Οι τιμές διαμονής και φαγητού στην ΑΛΒΑΝΙΑ εξηγούν γιατί πήγαν όλοι εκεί διακοπές φέτος!!!

Ο Ρομές Ρανγκανέιθαν είναι Άγγλος stand up comedian.
Ο Ρομές Ρανγκανέιθαν παρουσιάζει στο BBC – διαθέσιμη και στο ERTFLIX – μια χιουμοριστική ταξιδιωτική σειρά με το εξής πολύ ενδιαφέρον concept: Ερευνά αν τα συνεχιζόμενα στερεότυπα για συγκεκριμένα μέρη του κόσμου είναι αποτέλεσμα υπερβολής ή όχι. Σε μια από τις εκπομπές του πρώτου κύκλου, ο δρόμος τον φέρνει στην Αλβανία. Πηγαίνει εκεί συγκρατημένος, φεύγει κατενθουσιασμένος. Τόσο που «χτύπησε» ως και τατουάζ έναν αετό, το σύμβολο της χώρας!

Ναι, η γειτονική μας χώρα άλλαξε, αλλάζει. Γίνεται πιο ελκυστική, προοδεύει, αφήνει βαθιά στη λήθη του χρόνου τις εποχές που ήταν απελπιστικά πίσω συγκριτικά με το δυτικό κόσμο. Πληρώνοντας έτσι τη μακρόχρονη απομόνωσή της επί εποχής Χότζα.

Έπρεπε να καλύψει πολύ χαμένο έδαφος, να ανακαλύψει πολλά νέα πράγματα. Η μετανάστευση ήταν ο κύριος δρόμος προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι άνθρωποι που γύρισαν πίσω έφεραν μαζί τους ιδέες και τον τρόπο ώστε η πατρίδα τους να γίνει ένα σύγχρονο, μοντέρνο και λειτουργικό κράτος.

Σημαντικότατο σκέλος της οικονομικής άνθησης έρχεται μέσω του τουρισμού. Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης βιομηχανίας στη χώρα είναι συνεχής, σε ταξιδιωτικά περιοδικά αλλά και στα social media γίνεται όλο και πιο in ως προορισμός. Τα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν πανηγυρικά την αλματώδη άνοδο. Το φετινό καλοκαίρι χάρη στις εξωφρενικά χαμηλές τιμές η Αλβανία έγινε το hot spot της Ευρώπης προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού, η Αλβανία είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο ως προορισμός το πρώτο επτάμηνο του 2022, με 19% περισσότερες διεθνείς αφίξεις σε σχέση με το 2019. Συνολικά, πέρυσι, περίπου 7,5 εκατ. άνθρωποι επισκέφθηκαν τη χώρα, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση μεγαλύτερη του 32% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: Makeleio.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas