Θέλουν να τον περάσουν ΠΡΙΝ τις ευρωεκλογές!!! Ο νόμος που θα φιμώσει τα ελεύθερα ΜΜΕ!!!

 

Ποιά τα τρία βασικά σημεία του νόμου, ο οποίος επιδιώκεται να επιβληθεί και στην Ελλάδα…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε έναν νέο νόμο που επιδιώκει να συγκεντρώσει τον τομέα των μέσων ενημέρωσης της ΕΕ σε μια ενιαία αγορά που θα εποπτεύεται από την Επιτροπή και τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές μέσω ενός νέου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Υπηρεσιών Μέσων.

Ο ευρωπαϊκός νόμος για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης (EMFA), που προτάθηκε από την Επιτροπή στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 , παρουσιάζεται ως μια προσπάθεια προώθησης της ανεξαρτησίας και του πλουραλισμού των μέσων ενημέρωσης, ενώ παράλληλα προστατεύεται δήθεν από την παραπληροφόρηση (= Όποια άποψη δεν ταιριάζει με το κύριο αφήγημα) και την ξένη παρέμβαση στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, θεσπίζοντας ένα σύνολο προτύπων στον μορφή του δικαίου της ΕΕ.

Ωστόσο, ο Γάλλος βουλευτής Nicolas Dupont-Aignan εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη καθώς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τον εν λόγω ευρωπαϊκό νόμο!

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Nicolas Dupont-Aignan της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας εξέφρασε ανησυχίες για την πρόσφατα υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τον Dupont-Aignan, η συμφωνία περιλαμβάνει τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων στην Αμερική, εκπέμποντας σοκ στην Ευρώπη και προκαλώντας ευρεία καταδίκη.

Τελικά, τα προσωπικά δεδομένα θα συγκεντρώνονται υπερεθνικά σε ένα κέντρο εξουσίας και διαχείρισης!!!

Όπως αναφέρει ο Γάλλος βουλευτής:

«Έχετε ακούσει για τον ευρωπαϊκό νόμο περί ελευθερίας του Τύπου;


Ακούγεται σαν κάτι όμορφο! Είναι ένας κανονισμός ετοιμασμένος από την Επιτροπή των Βρυξελλών για να μεταφέρει την εθνική αρμοδιότητα για τον Τύπο και τα ΜΜΕ στην αρμοδιότητα της Ε.Ε.


Με άλλα λόγια, για να δημιουργήσουν την επονομαζόμενη ”εσωτερική αγορά”, θέλουν να αφαιρέσουν κάθε αρμοδιότητα και συγκεκριμένα τον περίφημο νόμο του Ιουλίου του 1881 στην Γαλλία, ο οποίος ρυθμίζει την ελευθερία του Τύπου και προστατεύει πολύ τον Τύπο.


Θέλουν να δώσουν ένα τέλος σ’ όλο αυτό και να δημιουργήσουν έναν ευρωπαϊκό κανονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο με μια Επιτροπή για τα ΜΜΕ. Κι αυτή η Επιτροπή για τα ΜΜΕ κι αυτός ο νέος κανονισμός, τον οποίο θέλουν να περάσουν πριν διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές, μας παρέχει 3 άρθρα τα οποία έχουν παρακινήσει την διαμαρτυρία 260 εκδοτών στην Γαλλία και 62 επαγγελματικών οργανώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Έτσι, ακόμη και εκδότες που είναι γενικώς περισσότερο υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι εξοργισμένοι.


Γιατί; Επειδή υπάρχουν 3 πολύ επικίνδυνα άρθρα σ’ αυτήν την περίπτωση.

Πρώτον, υπάρχει το άρθρο 4, το οποίο επιτρέπει, στο όνομα της εθνικής ασφάλειας, να αφαιρούν την προστασία των δημοσιογραφικών πηγών. Αυτό σημαίνει ότι σ’ αυτό το σημείο οι δημοσιογράφοι δε μπορούν πλέον να εκφράζονται ελεύθερα, αφού είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύπτουν τις πηγές τους.

Δεύτερον, το άρθρο 6, το οποίο μεταφέρει την ευθύνη από τον εκδότη μιας εφημερίδας, ο οποίος είναι υπεύθυνος γι’ αυτά που γράφουν οι δημοσιογράφοι, στον κάθε δημοσιογράφο. Κι έτσι, μπορεί να επιτεθεί στον οποιονδήποτε δημοσιογράφο μια επιχείρηση που δεν είναι ευχαριστημένη, ένας πολιτικός που δεν είναι ευχαριστημένος, οι Βρυξέλλες όταν δεν είναι ευχαριστημένες.

Τρίτον, σοκαριστικός έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο οποίος θα μπορεί να ζητά από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, δηλαδή από τα κοινωνικά δίκτυα, να λογοκρίνουν άρθρα τα οποία δε συμφωνούν με τη θέση της Ε.Ε. Ποτέ δεν το έχουμε δει αυτό!!!!!».


Δείτε το βίντεο:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-REUTERS POOL

Πηγή: el.gr

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas