Πώς ένα σπίτι 100 χρόνων στο Μάουι της Χαβάης γλίτωσε από τις πυρκαγιές!!!!


Το σπίτι με την κόκκινη στέγη έχει γίνει το επίκεντρο της συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί αναρωτήθηκαν πώς κατάφερε να επιβιώσει από τις πυρκαγιές. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού εξήγησαν ότι χτίστηκε πριν 100 χρόνια ως κατοικία για τους υπαλλήλους μιας φυτείας ζάχαρης. Το αγόρασαν πριν από δύο χρόνια, αναφέρει ο Independent.

O Trip Millikin και η Dora Atwater Milikin εξήγησαν ότι όταν αγόρασαν το σπίτι χρειαζόταν επισκευή. Μία από τις ανακαινίσεις ήταν η αντικατάσταση της παλιάς στέγης με μέταλλο βαρέως διαμετρήματος. Περικύκλωσαν επίσης το σπίτι με πέτρες από το ποτάμι.

«Το σπίτι είναι 100% ξύλινο. Αν δεν είχαμε αλλάξει τη στέγη, θα έπαιρνε φωτιά», είπε η ιδιοκτήτρια. Πρόσθεσε επίσης ότι η απόσταση μεταξύ του σπιτιού τους και του γείτονά τους μπορεί να εμπόδισε το σπίτι τους να πάρει φωτιά.

Οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν στη Μασαχουσέτη όταν έμαθαν για τη φωτιά, και νόμισαν ότι όλα τους τα υπάρχοντά είχαν καεί. Αλλά το επόμενο πρωί, τα πλάνα από ελικόπτερο έδειξαν ότι το σπίτι ήταν άθικτο. «Αρχίσαμε να κλαίμε», λέει ο Trip. «Αισθάνομαι ένοχος. Ακόμα νιώθουμε ένοχοι».

Το ζευγάρι είπε ότι ελπίζει να επιστρέψει στη Lahaina όταν τους επιτραπεί και σκοπεύει να προσφέρει το σπίτι του σε όσους έχασαν το δικό τους.



ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Πηγή: mikropragmata.lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas