Μαρινάρισμα:
Βάζετε το συκώτι σε μπολ με γάλα και το αφήνετε για
τουλάχιστον 20 λεπτά.
Το βγάζετε, στη συνέχεια, το σκουπίζετε καλά με χάρτινη πετσέτα και το αφήνετε στεγνό για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψήσιμο:
Ρίχνετε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά
που ορίζετε στα ¾ της δύναμης (μέτρια προς δυνατή).
Τοποθετείτε μέσα το συκώτι και ανά 1 λεπτό το γυρίζετε με
λαβίδα, για συνολικά 4 έως 5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρή είναι κομμένη η
φέτα.
Για μια λεπτή φέτα, πάχους λιγότερο από 1 εκ., τα 4 λεπτά
αρκούν, δηλαδή χρειάζονται 2 γυρίσματα για κάθε πλευρά. Μετά το δεύτερο γύρισμα
χαμηλώνετε τη φωτιά (μέτρια προς χαμηλή).
Μόλις είναι έτοιμο,
το αφήνετε να «ισορροπήσει» για 2-3 λεπτά και μετά το κόβεται σε φέτες .
Μπόλικο κρεμμύδι με μαϊντανό , λεμόνι , ρίγανη και καλή μας
όρεξη .
Πηγή: mpoufakos.com
Δημοσίευση σχολίου