Τουριστική ιστοσελίδα δυσφημεί την Ελλάδα: 5 λόγοι για να μην πάτε !


Μια γνωστή αμερικανική ιστοσελίδα δημοσίευσε ένα κείμενο όπου προτρέπει τους αναγνώστες να μην επισκεφτούν την Ελλάδα το καλοκαίρι, για πέντε σημαντικούς λόγους.

«Σκέφτεστε να κάνετε ένα καλοκαιρινό ταξίδι στην Ελλάδα; Αν και μπορεί να φαίνεται προφανής επιλογή για ευρωπαϊκές διακοπές, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ίσως πρέπει να επανεξετάσετε τα σχέδιά σας. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους η επίσκεψη στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα». Αυτός είναι ο προβληματισμός που εγείρει ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σε γνωστή τουριστική ιστοσελίδα.

Παρακάτω αναλύονται οι λόγοι, σύμφωνα με το άρθρο, για τους οποίους η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται στους πιθανούς προορισμούς των επίδοξων ταξιδιωτών.

Υπερπληθυσμός: Η Ελλάδα παρουσιάζει ρεκόρ αριθμού τουριστών αυτό το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι ο συνωστισμός γίνεται μείζον ζήτημα. Ακόμη και δημοφιλείς ιστορικοί χώροι όπως η Ακρόπολη αισθάνονται τις επιπτώσεις. Η αναμονή μέχρι τον Σεπτέμβριο θα αποτελέσει μια καλή στρατηγική για να αποφύγετε τον συνωστισμό. Για μια πιο απολαυστική εμπειρία, σκεφτείτε να επισκεφθείτε την πόλη τον Οκτώβριο, όταν τα πλήθη θα έχουν αραιώσει.


Αφόρητη ζέστη: Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται κάθε χρόνο, ορισμένα μέρη της Ελλάδας γίνονται σχεδόν ανυπόφορα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πόλεις όπως η Αθήνα έχουν σημειώσει θερμοκρασίες ρεκόρ, καθιστώντας δύσκολη την εξερεύνηση αρχαίων μνημείων και τη μάχη με τα πλήθη μέσα στην αποπνικτική ζέστη. Ακόμα και στα νησιά, οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι υψηλές, καθιστώντας δύσκολη τη δυνατότητα ύπνου χωρίς κλιματισμό.

Υψηλές τιμές: Η τουριστική περίοδος αιχμής της Ελλάδας από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο είναι και η πιο ακριβή. Αναμείνατε υψηλότερες τιμές για τις πτήσεις, τα καταλύματα, τις μεταφορές, ακόμη και για καθημερινά έξοδα όπως φαγητό και ποτά. Η αναμονή μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς οι τιμές τείνουν να μειώνονται.


Περιορισμένη διαμονή: Με την αύξηση των τουριστών, η εύρεση κατάλληλων καταλυμάτων γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Είτε ψάχνετε για Airbnb, πολυτελές ξενοδοχείο ή ξενώνα, είναι πιθανό πολλά μέρη να είναι ήδη κλεισμένα για το καλοκαίρι. Ό,τι έχει απομείνει μπορεί να είναι υπερτιμημένο ή να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Ενώ ανοίγουν περισσότερες επιλογές διαμονής, η προσφορά εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τη ζήτηση.

Αεροπορικά ταξίδια: Οι πτήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να είναι εφιάλτης λόγω του υπερπληθυσμού των αεροδρομίων, της υποστελέχωσης, των αυξημένων αναταράξεων, των πιθανών απεργιών και άλλων παραγόντων. Αν είναι δυνατόν, σκεφτείτε να αποφύγετε τα αεροπορικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι για να γλιτώσετε το άγχος και τις ταλαιπωρίες.

«Ενώ η Ελλάδα προσφέρει απίστευτη ιστορία, πολιτισμό και φυσική ομορφιά, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας τα μειονεκτήματα μιας καλοκαιρινής επίσκεψης. Το να περιμένετε μέχρι να αραιώσει ο συνωστισμός τον Οκτώβριο μπορεί να προσφέρει μια πιο ευχάριστη και οικονομικά αποδοτική εμπειρία. Έτσι, πριν ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας, ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά για να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με τα καλοκαιρινά σας ταξιδιωτικά σχέδια», είναι ο επίλογος του σχετικού κειμένου.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas