Με ΣΕΙΣΜΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ, πάνε να ψηφίσουν οι Κρητικοί! Νέα δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ «τρόμαξε» τους κατοίκους!


Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 19,6 χιλιόμετρα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής των εκλογών, στην Κρήτη προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε 6 χιλιόμετρα νοτιο – νοτιοαναταλικά του Τυμπακίου Ηρακλέιου.

 

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 19,6 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι έντονο προβληματισμό για την πρόσφατη αυξημένη σεισμική δραστηριότητα είχε εκφράσει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη το βράδυ της Πέμπτης με επίκεντρο τις Μοίρες.

«Δεν είναι αμελητέος ένας σεισμός 5,1 Ρίχτερ. Από την άλλη έχουμε έντονη σεισμική ακολουθία που δεν μας επιτρέπει να βεβαιωθούμε αν τα 5,1 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός. Θα χρειαστούν 2-3 ημέρες για αυτό».

Αφού διευκρίνισε ότι «είναι διαφορετική η εστία του σεισμού που ενεργοποιήθηκε χθες με εκείνη του Αρκαλοχωρίου, όπου πάντως χθες είχαμε έναν σεισμό 3,3 Ρίχτερ, που ήταν ένας καθυστερημένος μετασεισμός».

«Υπάρχει προβληματισμός γιατί το επίκεντρο είναι σε χερσαία περιοχή», ενώ εξέφρασε «επιφυλακτικότητα γιατί η ίδια περιοχή, το 1965, έχει δώσει τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιθανότερο είναι ο σεισμός των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ να προέρχεται από το ενεργό ρήγμα της Πομπιάς που το 1965 είχε προκαλέσει έναν ισχυρό σεισμό 6,1 Ρίχτερ.

Πάντως το να ξεκινάει η εκλογική διαδικασία με έναν σεισμό δεν είναι και ότι καλύτερο από άποψη οιωνών…

 


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Πηγή: pronews.gr


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas