ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΜΑΪΟΥ 2023 στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!


Όταν ο Ιησούς αναχώρησε από εκεί, δύο τυφλοί τον ακολούθησαν, φωνάζοντας και λέγοντας, Υιέ του Δαβίδ, ελέησέ μας! Και όταν μπήκε στο σπίτι, οι τυφλοί ήρθαν σε αυτόν. Και ο Ιησούς τους είπε: Πιστεύετε ότι είμαι σε θέση να το κάνω αυτό;

Κατά Ματθαίον 9:27-28

Σε αυτή τη συνάντηση υπάρχει μια ορισμένη ένταση. Δύο τυφλοί ακολούθησαν τον Ιησού και ικέτευσαν τη βοήθειά Του. Αλλά μόνο όταν μπήκε σε ένα σπίτι τους μίλησε. Γιατί Εκείνος, που πάντα συμπονούσε τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη, δεν ασχολήθηκε άμεσα με το πρόβλημά τους; Η απάντηση βρίσκεται ξεκάθαρα στην ερώτησή Του: «Πιστεύεις ότι είμαι σε θέση να το κάνω αυτό;»

Οι δυο τους είχαν ζητήσει επανειλημμένα βοήθεια από τον «Γιο του Δαβίδ». Αυτός ο τίτλος προοριζόταν για τον Μεσσία, τον Βασιλιά που είχε υποσχεθεί ο Θεός και τον οποίο ο Ιουδαϊκός λαός περίμενε για αιώνες. Οι Γραφές επιβεβαιώνουν ότι ο Μεσσίας θα είναι απόγονος του Δαβίδ, του μεγαλύτερου βασιλιά στην ιστορία του Ισραήλ. Έτσι, οι τυφλοί χρησιμοποιούσαν τον επίσημο τίτλο του Μεσσία με τον τρόπο που απευθύνονταν στον Ιησού. Γι' αυτό τιμούσαν τον Ιησού, γιατί πολλοί αρνούνταν να Τον αναγνωρίσουν ως τον Μεσσία τους.

Ωστόσο, ο Ιησούς τους ρώτησε προσωπικά: «Πιστεύετε ότι είμαι ικανός να το κάνω αυτό;» Ήταν εύκολο να απευθυνθώ στον Κύριο με τον σωστό τίτλο. Αλλά πώς στάθηκαν πραγματικά σχετικά με Αυτόν; Είχαν έρθει απλώς επειδή άλλοι Τον θεωρούσαν Μεσσία και συζητιόταν πολύ; Ή πίστεψαν πραγματικά σ' Αυτόν και στην παντοδυναμία Του;

Σήμερα ο Κύριος μας κάνει την ίδια ερώτηση. Αυτό που λένε οι άλλοι μπορεί να είναι καλά διατυπωμένο και σεβαστό. Αλλά δεν θέλει απλώς να επαναλάβουμε αυτά που έχουμε ακούσει γι' Αυτόν. Θέλει να έρθουμε σ' Αυτόν από προσωπική πεποίθηση και πίστη. Γι' αυτό, ο Ιησούς μάς ρωτάει: «Πιστεύετε ότι μπορώ να το κάνω αυτό;» Δηλαδή, "Εμπιστεύεσαι τη σωτήρια δύναμή μου;"

Διαβάστε περισσότερα

 (εδώ) εδώ


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas