Τσουρεκάκια με ελάχιστη ζάχαρη και αμμωνία! Οχι μόνο για το πάσχα , αλλά και για πρωινά βουτήματα....


Τσουρεκάκια  τα Υλικά που θα χρειαστώ

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1 κιλό

Βούτυρο 250 γραμμάρια

Γάλα Φρέσκο 250 γραμμάρια

Ζαχαρη 300 γραμμάρια

Αυγά 8

Βανίλια 4

Αμμωνία 1 φακελάκι

Για το άλειμμα

Κρόκους Αυγού 1

Εκτέλεση για τα αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Έπειτα διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό φρέσκο γάλα. Βάζουμε το μείγμα με την αμμωνία στο μίξερ με το βούτυρο και χτυπάμε το μείγμα μας καλά μαζί με τις βανίλιες.

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά τουλάχιστον, σκεπασμένη με μία πετσέτα.

Έπειτα πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχέδιο θέλουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου.

 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas