Σύμφωνα με την Εστία, ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ!

Σύμφωνα με την Εστία, ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος.

Για τον ίδιο λόγο προωθούσε την ιδέα της κατασκευής αγωγού αερίου για απ’ ευθείας σύνδεση Α. Μεσογείου-Τουρκίας, με παράκαμψη της Κύπρου. Ο Κύπριος Πρόεδρος εξομολογήθηκε στον εκδότη Κωστή Χατζηκωστή στο βιβλίο «7 Προεδρικά Πορτραίτα» το εξής: «Η Κύπρος δεν είναι στις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες,  περιέχει σπουδαίες αποκαλύψεις, μερικές από τις οποίες είναι σοκ και αφορούν στις σχέσεις του τ. Κυπρίου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στους διαλόγους που είχε με τον κ. Χατζηκωστή ο Κύπριος Πρόεδρος βάλλει ευθέως κατά του κ. Μητσοτάκη  ότι σε δυο περιπτώσεις θέλησε να υπονομεύσει ευθέως τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ αντιθέτως επαινεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.



ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ (logotexnikoperiboli-archives.blogspot.com)


Πηγή:  PRESS-GR

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas