Σε όσους περιμένουν με ανυπομονησία τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ....

 

Σε όσους περιμένουν με ανυπομονησία [τον Χριστό] θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά, εκτός από την αμαρτία, για σωτηρία.

Προς Εβραίους 9:28

 

Οι τρεις εμφανίσεις του Χριστού

Υπάρχουν τρεις εμφανίσεις του Χριστού που συνδέονται με την πλήρη όψη της σωτηρίας που βρίσκεται στην Εβραίους 9:24–28. Αυτές οι τρεις εμφανίσεις έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον.

1. «Εμφανίστηκε για να απομακρύνει την αμαρτία με τη θυσία του εαυτού Του» (Εβρ. 9:26). Αυτό συνέβη στο παρελθόν. Είναι ένα αντικειμενικό, ιστορικό έργο έξω από τον εαυτό μας που έγινε για λογαριασμό μας από τον Χριστό. Γεννήθηκε για το σκοπό αυτό. «Εμφανίστηκε» και τελείωσε αυτό το έργο με τη θυσία του εαυτού Του στο σταυρό και όλα όσα αυτό συνεπάγεται.

2. Ο Χριστός έχει εισέλθει «στον ίδιο τον ουρανό, τώρα για να εμφανιστεί στην παρουσία του Θεού για μας» (εδ. 24). Ο Χριστός δεν ήταν ιερέας στη γη με μια επίγεια σκηνή φτιαγμένη με τα χέρια, η οποία ήταν μόνο ένα «αντίγραφο» της αληθινής. Μπήκε στον ίδιο τον ουρανό. Και, ευλογημένο να είναι το όνομά Του, ήταν «για μας». Ήταν ο Αντικαταστάτης μας στη γη, αλλά τώρα είναι ο Αντιπρόσωπός μας στον ουρανό.

3. Στο μέλλον, ο Χριστός «θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά, εκτός από την αμαρτία, για σωτηρία» (εδ. 28). Ο στίχος μας σήμερα δείχνει το αποκορύφωμα του έργου του Χριστού για τη σωτηρία για τον πιστό. Συχνά σκεφτόμαστε τη σωτηρία ως την εποχή που ομολογήσαμε για πρώτη φορά τον Χριστό. Πράγματι τη στιγμή που πιστεύουμε στον Χριστό δικαιωνόμαστε και λαμβάνουμε το δώρο της αιώνιας ζωής. Αλλά οι Γραφές δείχνουν ξεκάθαρα ότι η πλήρης σωτηρία μας δεν θα συμβεί μέχρι να έρθει για εμάς και να μεταμορφώσει το σώμα μας. Ακόμα περιμένουμε αυτή την όψη της σωτηρίας (Ρωμ. 13:11. Εφ.1:14). Ο ερχομός του Χριστού για μας θα είναι εκτός από κάθε ζήτημα αμαρτίας. Έχει ήδη ασχοληθεί με αυτό. Για τους μη σωζόμενους, όμως, υπάρχει ο θάνατος και μετά η κρίση (Εβρ. 9:27). Φάνηκε να πεθαίνει για μας, τώρα φαίνεται να ζει για εμάς και θα εμφανιστεί ξανά για να μας φέρει.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα θεολογικά θέματα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://logotexnikoperiboli-archives.blogspot.com/search/label/ΜΙΑ%20ΜΙΚΡΗ%20ΣΚΕΨΗ%20ΣΗΜΕΡΑ

 

ΟΛΕΣ οι καλημέρες εδώ :

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas