ΣΥΝΤΑΓΗ για Κέικ μανταρίνι!

               

Σίγουρα κανένα παιδί, μικρό ή μεγάλο, δεν πρόκειται να μείνει ασυγκίνητο μπροστά σε αυτό το μυρωδάτο κέικ μανταρινιού. Δοκιμάστε το!

 

25' προετοιμασία

45' μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 9

 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο ακόμη για τη φόρμα

 2 κούπες ζάχαρη

 4 αυγά

 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα

 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

 1 κούπα χυμός μανταρινιού, φρεσκοστυμμένος

 ξύσμα από 3 ακέρωτα μανταρίνια

 ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε το κέικ μανταρινιού, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Χτυπάμε στο μίξερ για 6-8 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Κατόπιν, χαμηλώνοντας κι άλλο την ταχύτητα, ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό με το μείγμα του αλευριού.

Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ, αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ μανταρινιού από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με την άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 23.

 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Πηγή:  Gastronomos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas