Υλικά Συνταγής
2 κιλά καθαρο φρούτο (βγήκε περίπου από 6 κιλά)
2 κιλά ζάχαρη
5,5 κούπες νερό
Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ
Ξύνω τα περγαμόντα,τοποθετώ το ξύσμα σε πετσέτα το αφήνω να
στεγνώσει και βάζω καταψυξη,αρωματίζει υπέροχα τα γλυκά μου.
Κόβω σε φέτες την φλούδα( όπως στο πορτοκαλι)
Βάζω σε κρύο νερό , μόλις πάρει βραση αφήνω 2-3 λεπτά και
Σουρωνω( έτσι και ξεπικριζει και με διευκολύνει να το κόψω).
Κόβω σε μπαστουνακια και κάνω αλλά 2 ξεπικρισματα με τον
ίδιο τρόπο,δοκιμάζοντας να δω πόσο πικρό το θέλω.
Σε κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη και το νερό,μόλις γίνει διαφανο
ρίχνω τα μπαστουνακια .
Βράζω για 10 λεπτά.
Αφήνω ως έχει για 24 ώρες...την επόμενη κάνω το τελικό
δέσιμο του σιροπιού.
Είναι έτοιμο,όταν το θερμόμετρο δείξει 105-110 βαθμούς
κελσίου,προς το τέλος ρίχνω τον χυμό λεμονιού.
Βάζω καυτό το γλυκό σε ζεστά βάζα που τα έχω στο φούρνο
στους 100 βαθμούς πάνω σε ταψί με καθαρη πετσέτα.
Η δόση αυτή βγάζει πολλά βάζα.
Δημοσίευση σχολίου