ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!


Στο όνομα του Ιησού Χριστού από τη Ναζαρέτ, σηκωθείτε και περπατήστε. Και αυτός (ο Πέτρος) τον πήρε από το δεξί χέρι και τον σήκωσε, και αμέσως τα πόδια και τα οστά του αστραγάλου του έλαβαν δύναμη. Έτσι, πηδώντας, στάθηκε και περπάτησε.

Πράξεις 3:6-8

Αυτό που συνέβη σε εκείνον τον κουτσό ζητιάνο στην Ιερουσαλήμ ήταν ένα αληθινό θαύμα. Αυτή ήταν η ετυμηγορία κάθε αυτόπτη μάρτυρα. Αλλά οι απόστολοι Πέτρος και Ιωάννης δεν το έκαναν με τη δική τους δύναμη. Εξήγησαν ότι είχαν ενεργήσει με τη δύναμη του Ιησού Χριστού, ο οποίος ήταν γνωστός στους Ιουδαίους ως Ναζωραίοι.

Ο ζητιάνος χάρηκε για τη νεοαποκτηθείσα υγεία του. Αλλά η θεραπεία δεν επηρέασε μόνο αυτόν. Ήταν μια μαρτυρία για όλους στην Ιερουσαλήμ. Λίγο καιρό πριν είχαν απαιτήσει και παρακολουθήσει τη σταύρωση του Ιησού. Αυτός ο Άνθρωπος Ιησούς δεν είχε παραμείνει στο θάνατο, αλλά είχε αναστηθεί. Δεν ήταν μόνο οι απόστολοι, αλλά και πολλοί άλλοι που θα μπορούσαν να καταθέσουν μαρτυρία για τη συνάντησή τους με τον αναστημένο Κύριο.

Αυτή η θεραπεία του κουτσού ανθρώπου ήταν για να επιβεβαιώσει ότι ο Χριστός είχε πραγματικά αναστηθεί. Αν και δεν ήταν πλέον στη γη, ο Πέτρος και ο Ιωάννης είχαν ενεργήσει «στο όνομά του». Αυτή ήταν η απόδειξη, διακήρυξε ο Πέτρος, ότι ο Θεός είχε πάρει τον υπηρέτη Του Ιησού στον ουρανό και Τον δόξασε. Έτσι αυτό το ανεξήγητο γεγονός βεβαιώθηκε ενώπιον του κόσμου (εδ. 12-16).

Αυτό έχει σοβαρές συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα. Ο Υιός του Θεού σταυρώθηκε κάποτε από τους ανθρώπους, αλλά τώρα έχει διοριστεί Κριτής όλου του κόσμου. Είναι επομένως ένα ουσιαστικό ερώτημα αν αναγνωρίζουμε και γνωρίζουμε τον αναστημένο Χριστό ως σωτήρα μας.

ΟΛΕΣ οι καλημέρες εδώ :

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas