Τι πρέπει να ξέρετε για τον αποχρωματισμό “σαν ουράνιο τόξο” στα ανοξείδωτα σκεύη λόγω θερμότητας;

Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια είναι σημαντικά σε κάθε κουζίνα. Πώς θα μπορούσαν να μην είναι, όταν περνάμε τόσο πολύ χρόνο μαζί τους καθημερινά; Ελπίζουμε πάντα να παραμείνουν αστραφτερά σαν καινούργια για πάντα, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό.

Αλλά το να είναι ένα ανοξείδωτο σκεύος κουζίνας καθαρό, δεν σημαίνει ότι έχει και όψη καινούργιου.

Τι γίνεται με αυτόν τον περίεργο αποχρωματισμό στα ανοξείδωτα σκεύη λόγω θερμότητας; Ευτυχώς, αυτό το περίεργο φιλμ “σαν ουράνιο τόξο” στα μαγειρικά σας σκεύη είναι εύκολο να διορθωθεί.

Τι συμβαίνει με τα σημάδια σαν ουράνιο τόξο σε ανοξείδωτα σκεύη

Αν έχετε συναντήσει ποτέ αυτό το περίεργο, πολύχρωμο φιλμ στα ανοξείδωτα σκεύη σας, δεν είστε μόνοι.

Τα σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα περιέχουν συχνά χρώμιο, ένα μέταλλο το οποίο τα βοηθά να μην σκουριάσουν ή διαβρωθούν. Ο συνδυασμός οξυγόνου και χρωμίου παράγει οπτικά αυτόν τον αποχρωματισμό που μοιάζει με ένα μικρό ουράνιο τόξο στα δικά μας μάτια. Είναι βασικά ένα λεπτό προστατευτικό στρώμα που αλλάζει χρώμα όταν συνδυάζεται ο αέρας με την υψηλή θερμότητα.

Αλλά μην ανησυχείτε… είναι απολύτως ασφαλές.

Πώς να βγάλετε αυτούς τους “λεκέδες”;

Ναι, τα σκεύη σας είναι απόλυτα ασφαλή και ας έχουν αυτά τα σημάδια. Αλλά είναι λογικό να θέλετε ίσως να μην υπάρχουν ούτε αυτά και να μοιάζει ολοκαίνουργιο το σκεύος.

Όπως ίσως φαντάζεστε η απάντηση είναι το… ξύδι! Βασικά χρησιμοποιούμε ξύδι για να καθαρίσουμε τα πάντα.

Πάρτε λίγο αραιωμένο λευκό ξύδι και τρίψτε το ανοξείδωτο σκεύος με την ναλακή πλευρά ενός σφουγγαριού. Στη συνέχεια, αφού δουλέψετε καλά το λευκό ξύδι στα μαγειρικά σας σκεύη, πρέπει απλώς να τα ξεπλύνετε και να τα στεγνώσετε.

Η οξύτητα του ξυδιού θα λειτουργήσει για να διασπάσει το οξειδωμένο στρώμα που είναι σαν ουράνιο τόξο, για να επαναφέρει τα ανοξείδωτα σκεύη σας στην καλύτερή τους κατάσταση.

Πηγές: https://www.tasteofhome.com, https://ovenspot.com


 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: iatropedia.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas