Λάθος πολιτική επιλογή το βιαστικό κλείσιμο του λιγνίτη , τονίζει ο Κ. ΧΗΤΑΣ.

Χήτας: Ήταν λανθασμένη επιλογή η διακοπή του λιγνίτη, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για το νέο αδειοδοτικό πλαίσιο των ΑΠΕ.

«Κύριε Σκρέκα, ήρθατε εδώ να μας πείσετε πριν από κάποιους μήνες για να ψηφίσουμε και το νομοσχέδιο για τους λιγνίτες και το κλείσιμό τους. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Γερμανία έχει σταθερά νούμερο ένα στο μίγμα παραγωγής ενέργειας τον άνθρακα με 29%. Το ξέρετε αυτό; Και εμείς τα κλείσαμε. Τα τελευταία τρία χρόνια που εμείς τα κλείσαμε οι Γερμανοί τα κρατούσαν σταθερά στο 30%», είπε ο κ. Χήτας και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Από Μέσα δικά σας, που πρόσκεινται σε εσάς, είναι αυτά τα δημοσιεύματα: ‘Πανικός στη Γερμανία. Θα τριπλασιαστούν οι λογαριασμοί ενέργειας στο ρεύμα. Επιστρέφει η Γερμανία στον άνθρακα’. Πώς νιώθετε για όλα αυτά; Είστε ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός. Αν μπορούσατε να βάλετε και μια ανεμογεννήτρια εδώ μέσα, θα τη βάζατε. Πείτε μας. Πώς νιώθετε ως κυβέρνηση και ως υπουργός, γιατί είστε ο καθ’ ύλην. Βγείτε και πείτε μία συγγνώμη στον κόσμο για τη στροφή αυτή: «Κάναμε λάθος πολιτικό, ήταν μια λάθος πολιτική επιλογή. Βιαστήκαμε να κλείσουμε τους λιγνίτες. Κακώς δεν ακούσαμε την Ελληνική Λύση». Πείτε τα αυτά. Πρέπει να λογοδοτήσετε γι’ αυτά που κάνατε, όταν οι υπόλοιπες χώρες τα έχουν όλα ανοιχτά στο φουλ. Θα πείτε κάτι ή θα τσακώνεστε με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ουσία θα υπάρχει εδώ μέσα;».

Αναφερόμενος στη ρήτρα αναπροσαρμογής, ο κ. Χήτας αναφέρθηκε στις συνέπειες εφαρμογής για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και στις ευθύνες των άλλων κομμάτων.

«Φάγαμε έναν χειμώνα, κύριε Σκρέκα, για να σας πείσουμε ότι αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής – θα το πω απλά και λαϊκά – είναι νταβατζιλίκι. Δεν το δεχόσασταν στην αρχή, «α, φταίει ο πόλεμος, φταίει ο έρωτας, φταίει ο Πούτιν, κάτι φταίει». Αυτά λέγατε. Μας πήρε κανένα εξάμηνο να σας πείσουμε ότι τελικά η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι αυτή που «ρουφάει το μεδούλι» του Έλληνα. Μετά, αφού το συνειδητοποιήσατε, είπατε να το ρυθμίσετε, να το ταχτοποιήσετε. ‘Αρα, έχουμε την παραδοχή του λάθους, της ήττας, που εσάς σας αφήνει αδιάφορους, ο κόσμος, όμως, τινάχτηκε στον αέρα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης και απευθύνθηκε και στα άλλα κόμματα, λέγοντας: «Τη ρήτρα αναπροσαρμογής, την οποία την εφάρμοσε ο Κωστής Χατζηδάκης και η Νέα Δημοκρατία, δεν την προετοίμασαν άλλοι; Δεν υπήρχε από πριν; Και επί ΣΥΡΙΖΑ και πιο παλιά ακόμα και επί συγκυβέρνησης και επί ΠΑΣΟΚ, από το 2012 ξεκίνησε η ιστορία αυτή με τη ρήτρα προσαρμογής. Δεν τα λέτε στον κόσμο αυτά. Δεν λέτε ότι το κράτος έχει συνέχεια. Ο ένας ετοιμάζει, ο άλλος υλοποιεί. Ο ένας «στρώνει το χαλί», ο άλλος πατάει πάνω. Τα μισά και πλέον νομοσχέδια που ψηφίζετε τα έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

 

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

Πηγή: tilegrafimanews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Designed by John Tsipas