Το μαγνήσιο είναι ένα από τα σημαντικότερα μέταλλα που
χρειάζονται τα σώματά μας. Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων για την υγεία,
βελτιώνει την απόδοσή μας και ενισχύει το νευρικό μας σύστημα.
1. Αχλάδι, καρύδι και σαλάτα ροκφορ
Συστατικά
1/2 μαρούλι (150 g)
2 φλιτζάνια σπανάκι (400 g)
300 γραμμάρια καρυδιών
3 αχλάδια (450 g)
200 γραμμάρια τυριού ροκφορ
Παρασκευή
Μόλις πλύνετε το μαρούλι και το σπανάκι τα κόβετε σε
ακανόνιστα κομμάτια και προσθέτετε το αχλάδι που το έχετε κόψει σε κυβάκια.
Έπειτα ρίξτε βινεγκρέτ λαδιού, αλάτι και ξύδι και
τοποθετήστε μικρά κομμάτια τυριού και ξηρών καρπών στην κορυφή.
2. Γλωσσα φιλέτο με κάπαρη
Συστατικά
4 ξεχωριστά φιλέτα γλωσσας (400 g)
1/4 φλιτζάνια αλεύρι (30 g)
2 κουταλιές μαργαρίνης (30 g)
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές αμύγδαλα κομμένα σε φέτες (30 g)
2 κουταλιές κάπαρη (20 γρ.)
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό (10 g)
Χυμός από 2 λεμόνια (50 ml)
Αλάτι
Πιπέρι
Παρασκευή
Βάλτε αλεύρι στη γλώσσα.
Τοποθετήστε το λάδι και τη μισό μαργαρίνη σε ένα τηγάνι.
Τηγανίστε τα ψάρια για τρία ή τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάλτε αλάτι και πιπέρι για γεύση.
Κρατήστε το ψάρι σε ζεστό και προθερμασμένο φούρνο στους
190°C.
Βάλτε την υπόλοιπη μαργαρίνη, τα αμύγδαλα σε φέτες και την
κάπαρη σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το χυμό λεμονιού και
συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά.
Συνοδέψτε το με λαχανικά.
Πηγή:baby.gr
Δημοσίευση σχολίου